Liviu Dragnea susține că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. El neagă că ar fi mers în vacanțe pe bani publici sau pe fondurile asigurate de PSD, pe când se afla la conducerea acestui grup politic. Fostul lider al social-democraților a refuzat să spună ce salariu are acum, dar a precizat că nu câștigă mult și a mărturisit că nu „moarte de foame” cu ce îl ajută financiar iubita și copiii săi.

Liviu Dragnea, despre bani. E ajutat de iubita Irina și de copii

Abia ieșit din închisoare, Liviu Dragnea este cercetat pentru vacanțele exotice pe care le-a petrecut alături de iubita lui, Irina Tănase, și de alți prieteni. Bănuiala procurorilor este că acesta ar fi folosit banii statului pentru sejururi de lux. Fostul șef PSD a negat aceste informații. De asemenea, a susținut că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare.

„Veste proastă pentru unii, în special pentru cei de la PSD care au dat această informaţie. Eu nu am fost în Bali niciodată, nu am fost în Republica Dominicană, nu am fost în Punta Cana, nu am fost nici în Bora Bora, nu am fost în acele locuri de care se vorbeşte în acea ştire senzaţională apărută fix la Comitetul Executiv al PSD-ul când ei discutau despre faptul că, vezi Doamne, mi-am făcut partid. Nu am fost nicăieri pe bani publici într-o vacanţă cu Irina, nu am folosit banii partidului pentru a merge în vacanţă.

Dacă altcineva de la partid a fost în aceste vacanţe exotice cu bani de la partid, e problema lui sau a lor. (...) Spre ştiinţa telespectatorilor şi a celor de la noul PSD, eu am documente. (...) Cine a fost nu ştiu, ei trebuie să răspundă. Principala lor preocupare nu trebuia să fie acţiunea disperată, în timpul CEX-ului, să dea la presă acest document”, a declarat Dragnea, duminică seară, la Realitatea Plus.

Cât despre cum trăiește acum, Liviu Dragnea a negat faptul că ar fi un om bogat, marcând că avea avere atunci când a intrat în politică: „Eu am hotelul de la Turnu Măgurele, un apartament la Turnu Măgurele, teren intravilan, ăla pe care stă hotelul. (...) Eu nu am fost toată viaţa bugetar. În 1990 am fost prima iniţiativă privată din jumătatea de sud a României, asociaţie cu scop lucrativ.

Citeste si:
Anca Serea, declarații despre felul în care a ales să își educe...
Anca Serea, declarații despre...

În 96, când eu am devenit prefect, aveam un complex hotelier, trei restaurante între care cel mai mare din judeţ, două centre en gros, trei magazine. Aveam de asemenea, în 96 terenuri intravilane, aveam clădiri”, a spus el.

Întrebat din ce bani trăiește, Dragnea a afirmat: „Trăiesc din două treimi din salariu, pentru că o treime este pus sechestru de la DNA (...), nu câştig foarte mult, dar cu ce câştigă Irina ca salariu cu ce câştig şi eu, cu ce mă ajută copiii, nu mor de foame”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.