Surse politice, citate de Antena 3, susțin că procurorii îi pregătesc un nou dosar lui Liviu Dragnea. Abia ieșit din spatele gratiilor, fostul șef PSD este acum cercetat pentru vacanțele exotice pe care le-a petrecut alături de iubita lui, Irina Tănase, și de alți prieteni. Bănuiala oamenilor legii este că acesta ar fi folosit banii statului pentru sejururi de lux.

Procurorii pregătesc un nou dosar pe numele lui Liviu Dragnea, susțin surse politice

Nici două luni nu au trecut de la eliberarea sa că Dragnea ar putea să se confrunte cu al treilea dosar. Surse din conducerea PSD susțin că DNA a cerut informații cu privire la mai multe vizite efectuate de fostul lider politic în destinații precum Maldive, Republica Dominicană sau Seychelles.

Dragnea ar fi mers, când era în fruntea Partidului Social Democrat, împreună cu Irina, una dintre dintre prietenele sale și alți oameni care nu fac parte din PSD, în deplasări externe plătite din banii grupului politic menționat.

Mai are două dosare penale

Deși eliberat condiționat înainte de împlinirea termenului, Liviu Dragnea va avea în continuarea suspendate unele drepturi, conform sentinței din 2019. El nu are voie să candideze și nici să ocupe o funcție implicând exercițiul autorității de stat timp de trei ani după data eliberării. În plus, nici problemele cu legea nu s-au încheiat. Mai există două dosare penale pe numele său, dintre care unul trimis în judecată.

Dosarul vizitei în SUA

În data de 17 mai 2021, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Liviu Dragnea în dosarul vizitei pe care a făcut-o în ianuarie 2017, în SUA, la inaugurarea mandatului de președinte al lui Donald Trump. Fostul lider PSD este acuzat de trafic de influență și de folosire a influenței.

Mai clar, e învinuit că a primit foloase necuvenite pentru el și pentru partid în valoare de aproximativ 400.000 de dolari, care au acoperit vizita pe care a efectuat-o în SUA, în 2017, alături de premierul de la acea vreme, Sorin Grindeanu. În schimbul avantajelor, Liviu Dragnea l-a numit consul general la Bonn pe cel care l-a ajutat.

Dosarul Tel Drum

Pe 26 iunie 2020, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum pentru aceste infracțiuni, săvârșite în calitate de peședinte al Consiliului Județean Teleorman:

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

  • constituire a unui grup infracțional organizat;

  • două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

  • instigare la infracțiunea de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în forma participației improprii, potrivit unui comunicat DNA.

Acuzatul ar fi inițiat un grup infracțional organizat din care ar fi făcut parte funcționari din administrația locală și afaceriști. Împreună ar fi acționat în intervalul 2001-2017 în scopul de a obține, în mod fraudulos, sume mari de bani din contractele finanțate din fonduri publice, prin infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală și folosirea de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. Prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei. Suma constituie un beneficiu necuvenit pentru firma câștigătoare SC Tel Drum SA, mai arată procurorii DNA.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.