Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, este de părere că unică soluție pentru a scăpa de această criză politică este organizarea alegerilor anticipate. Acesta a mai menționat că PSD va vota moțiunea USR PLUS și AUR, chiar dacă rezultatul nu este cel pe care și-l doresc.

Alegerile anticipate este soluția oferită de PSD pentru a lichida criză politică

Vicepreședintele PSD, Gabriel Zetea, susține că soluția de a scăpa de criză politică din acest moment sunt alegerile anticipate. Acesta a menționat că actualul Parlament nu face față situației, iar potrivit sondajelor de opinie și crizelor politice repetate, concluzia este clară.

„O să încep direct cu concluzia: alegerile anticipate. Clar, actualul Parlament și în urma sondajelor de opinie care au tot fost prezentate în ultimul timp, dar și sunt în vedere crizele politice repetate, care au tot avut loc la un nivel de nestăpânit în ultimele luni de zile după această concluzie. Nu există foarte multe posibilități de a face alianțe electorale pentru a avea guverne minoritare în Parlamentul României, în actuala sa structură. Așadar și nevoie să ajungem la alegeri anticipate, pentru a da României mai multă stabilitate politică ” , a declarat Gabriel Zetea, la RFI.

Retail jobs

PSD va vota moțiunea de cenzură

Gabriel Zetea a mai spus că PSD va vota moțiunea de cenzură întocmită de USR PLUS și AUR, prin care se solicită demisia actuală Guvern, chiar dacă nu este ceea ce este doresc. La moment, nu există o înțelegere clară între partide pentru următoarele propuneri de premieri.

„Primul pas ar fi să se voteze o moțiune de cenzură, dar în urma unor înțelegeri anterioare, care ar exista între partide, pentru ca apoi și aceste propuneri de premieri făcând de președinții Klaus Iohannis să fie căzute la vot. Astăzi nu există această înțelegere între partidele politice. Ceea ce observă în spațiul public, în schimb, sunt declarațiile liderilor de la USR, care spun că ei își doresc cu orice preț o nouă înțelegere, într-o altă formulă, cu PNL, așadar nu alegeri anticipate. O să votăm orice moțiune de cenzură, prin care acest Guvern incompetent (…) trebuie să plece acasă ”Așadar, votarea acestei moțiuni de cenzură de către PSD nu ar duce la scopul pe care noi ni-l dorim, la alegerile anticipate, dar asta nu înseamnă că dacă moțiunea de cenzură nu va ajunge la vot sau dacă ea va ajunge la vot, noi nu o so votăm. , a mai spus lider PSD.

Citeste si:
Marcel Ciolacu: „Da, eu o să fiu premier, doar dacă...”
Marcel Ciolacu: „Da, eu o să...

Susține sau nu PSD un Guvern minoritar PNL?

În ciuda tuturor neînțelegerilor, PSD a luat decizia de a vota moțiunea de cenzură USR PLUS-AUR. Partidul susține că este o decizie asumată de către conducerea partidelor, discutată, explicată răspicat, susținută de către parlamentarii PSD.

Gabriel Zetea a mai declarat că PSD și-ar asuma de îndată guvernarea, „dacă am avea alegeri anticipate și PSD ar avea un scor suficient de puternic pentru a se impune în fața președintelui Klaus Iohannis”.

Vicepreședintele PSD a fost întrebat dacă partidul ar susține un Guvern minoritar PNL și dacă ar exista negocieri cu liberalii.

„PSD nu va vota un Guvern minoritar, nici format din PNL, nici din UDMR, nici cu USR, nici chiar în fel de combinație, asta nu asigură stabilitate României în perioada următoare (...). Avem nevoie de un Guvern stabil, de o majoritate clară, care să poată să oprească tăvălugul scumpirilor și al sărăcirii populației ”.

Citeste si:
Organizați-vă eficient locuința și viața de zi cu zi vi se va...
Organizați-vă eficient...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2021 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.