Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că în societate există sau concluzie generală, aceea că nivelul actual al salariului minim este insuficient și este nevoie de o creștere a acestuia, dar care să fie sustenabilă din partea mediului economic și care să conducă la creștere reală a calitatea vieții.

Ministrul Muncii a făcut declarația, marți, începutul reuniunii Comitetului Național Tripartit pentru Dialog Social, Palatul Victoria, prezintă alături de premierul Florin Cîțu.

"Există o concluzie generală la nivelul societății și anume că nivelul actual al salariului minim este insuficient și că este nevoie de o creștere a acestuia, însă acesta creștere să fie sustenabilă din partea mediului economic și, în același timp, să conducă modulul real la o creștere a nivelului de trai și a calității vieții. Așadar, cu cât ancorăm majorarea salariului minim în indicatori economici și cu cât mai mult această decizie într-un mod mai predictibil, cu atât mediul de afaceri se poate plia pentru susținerea creșterilor nivelului de salarii " , a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a adăugat că, la ora actuală, există două perspective legate de salariul minim, o prezintă de partea sindicală, iar cealaltă de patronat.

"Evident că și Ministerul Muncii are proiecții instituționale. Noi, până acum, am abordat, în ultimii 2 ani, această majorare a salariului minim plecând de la 3 indicatori cărora li sa adăugat și un coeficient de corecție, iar acești indicatori, practic, arată , în momentul de față, situația economiei. Vorbim despre rata inflației, rata productivității și creșterea câștigului salarial mediu brut. Dincolo de aceștia, un coeficient de corecție pe creșterea economică cred că ar putea să ne conducă o formulă de calcul a salariului minim care să răspundă cerințelor pe care ni le-am asumat cu toții. (...) Important, astăzi, este să auzim propunerile partenerilor noștri sociali și după aceea pentru a pregăti o formulă pe care să o dezbatem și să o aducem cunoștința când este finalizată ", a mai spus Turcan. AGERPRES

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.