Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că în societate există sau concluzie generală, aceea că nivelul actual al salariului minim este insuficient și este nevoie de o creștere a acestuia, dar care să fie sustenabilă din partea mediului economic și care să conducă la creștere reală a calitatea vieții.

Ministrul Muncii a făcut declarația, marți, începutul reuniunii Comitetului Național Tripartit pentru Dialog Social, Palatul Victoria, prezintă alături de premierul Florin Cîțu.

"Există o concluzie generală la nivelul societății și anume că nivelul actual al salariului minim este insuficient și că este nevoie de o creștere a acestuia, însă acesta creștere să fie sustenabilă din partea mediului economic și, în același timp, să conducă modulul real la o creștere a nivelului de trai și a calității vieții. Așadar, cu cât ancorăm majorarea salariului minim în indicatori economici și cu cât mai mult această decizie într-un mod mai predictibil, cu atât mediul de afaceri se poate plia pentru susținerea creșterilor nivelului de salarii " , a declarat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a adăugat că, la ora actuală, există două perspective legate de salariul minim, o prezintă de partea sindicală, iar cealaltă de patronat.

"Evident că și Ministerul Muncii are proiecții instituționale. Noi, până acum, am abordat, în ultimii 2 ani, această majorare a salariului minim plecând de la 3 indicatori cărora li sa adăugat și un coeficient de corecție, iar acești indicatori, practic, arată , în momentul de față, situația economiei. Vorbim despre rata inflației, rata productivității și creșterea câștigului salarial mediu brut. Dincolo de aceștia, un coeficient de corecție pe creșterea economică cred că ar putea să ne conducă o formulă de calcul a salariului minim care să răspundă cerințelor pe care ni le-am asumat cu toții. (...) Important, astăzi, este să auzim propunerile partenerilor noștri sociali și după aceea pentru a pregăti o formulă pe care să o dezbatem și să o aducem cunoștința când este finalizată ", a mai spus Turcan. AGERPRES

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 15 septembrie 2021. Creștere bruscă a numărului de...
Bilanț COVID-19, 15...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.