Copreședintele USR PLUS Dan Barna exclude ipoteza retragerii demisiilor din partea miniștrilor USR PLUS.

"Demisiile au fost anunțate ieri seară și depuse în această dimineață la Cabinetul premier, în deplină asumare și în deplină responsabilitate. Acest cabinet Florin Cită a expirat. Rolul de premier pentru România al lui Florin Citat a expirat, dintr-un motiv foarte simplu: Nu are competență necesară să conducă această coaliție. Nu ne-am jucat cu demisiile. Nu sunt un partid care face face bambișici cu demisii depuse și retrase. Aceste demisii sunt depuse legal, olograf - așa cum am văzut că este așteptarea echipei Florin Cîțu din PNL - așteptăm ca ele să fie procesate. Cele 45 de zile au început să curgă ", a arătat el, marți, într-o conferință de presă susținută la Palatul Parlamentului.

Barna a adăugat că, în cadrul întâlnirilor de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis ia spus că va accepta demisiile miniștrilor USR PLUS atunci când le va primi.

În ce privește o eventuală demisie a secretarilor de stat sau a prefecților, Barna a arătat că aceștia nu sunt votați de Parlament.

"Este dreptul și atributul premierului să decidă cu ele structurate Cabinetul. Miniștrii - cei care au fost votați de Parlament, cei care constituie structura politică a Cabinetului - și-au înaintat demisiile tocmai pentru că am spus că vom merge până la capăt și am făcut acest lucru ", a afirmat Dan Barna.

Liderul USR PLUS a subliniat că "blocarea" moțiunii de cenzură este un "abuz asupra democrației, fără precedent" în istoria României și care trebuie să fie votat.

"Faptul că noi majoritate, Cîțu-Ciolacu blochează dreptul la moțiunea de cenzură la unele parlamentare - un lucru despre care Curtea Constituțională a spus în repetate rânduri că este un drept definitiv explicit, un drept constituțional care este încălcat în mod grosier în aceste zile - arată că, într-adevăr, avem în momentul de față o majoritate Cîțu-Ciolacu (...) care ucide, prin fiecare neprezentare la ședința Biroului Permanent, statul de drept din România ", a susținut Barna.

Citeste si:
Barna: Președintele Iohannis „tace înțelept”, „mega-coaliția de la...
Barna: Președintele Iohannis...

Prim-ministrul Florin Cîțu, întrebat când va lua act de demisiile miniștrilor USR PLUS și când va numi interimarii, a replicat că analizează situația politică actuală.

"Dați-mi voie să analizeze întâi situația și după aceea sau să vin cu un răspuns. Când am un răspuns, o vin, dar în acest moment încă analiză situația politică în care ne aflăm. (...) Când o să iau decizia , o să anunț. Nu am luat nicio decizii în acest sens. Eu, în continuare, mizez pe o guvernare de somn în România ", a arătat el, marți, în cadrul unei conferințe de presă la Palatul Victoria. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.