Liderul liberal Ludovic Orban este de părere că dacă Florin Cîțu nu va mai fi premier, este posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor, pentru că singura coaliție decentă și rezonabilă este cea formată din PNL, USR PLUS, UDMR și minorități.

Dacă Cîțu nu va mai fi premier, USR PLUS vor începe negocierile

Acesta a declarat luni seara că demisia miniștrilor USR PLUS este o adâncire a crizei declanșate pe fondul unor decizii luate de premier care "au aruncat în aer coaliția" și care arată fie lipsa de experiență politică, fie că a fost prost sfătuit.

a luat niște decizii care pur și simplu au aruncat în aer coaliția și au determinat reacția celor de la USR PLUS. Responsabilitatea guvernului presupune să te concentreze pe punerea în practică a programului de guvernare " , a spus Orban luni, la Realitatea Plus.

Guvernarea cu sprijinul PSD sau AUR este "inacceptabilă"

Ludovic Orban a apreciat că singura coaliție "decentă și rezonabilă", care are sprijin în electoratul de dreapta, este cea formată după alegerile parlamentare de anul trecut și că soluția guvernării cu sprijin din partea PSD sau AUR este "inacceptabilă".

). Nu poți să-ți construiești o proiecție de guvernare, când ești în primul an de guvernare, făcând-te prizonier partidului toxic pe care tu l-ai atacat 30 de ani și cu care te-ai luptat 30 de ani. Cum să devii tu prizonierul PSD, cum să lași România din nou pe mâna PSD? " , a afirmat președintele PNL.

Cîțu ar putea să-și păstreze funcțiile cu sprijinul social-democraților

Orban a adăugat că, dacă Florin Cîțu nu va mai fi premier, este posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor și că singură modalitate ca premier să își păstreze funcția ar fi cea cu sprijinul social-democraților.

"Dacă cineva din PNL vrea să facă majoritate cu PSD, îl are pe cineva să spună public de acum. Dacă nu vrea să facă majoritate cu PSD, atunci trebuie să se revină la coaliția pe care am construit-o, pentru că este singură posibilă. Lăsăm moțiunea de cenzură, există soluții. Atâta timp cât USR PLUS și-a exprimat un punct de vedere clar, categoric, în care nu mai poate fi pus la îndoială în momentul de față, în momentul în care ei au depus moțiunea de cenzură, în moment în care au anunțat demisia tuturor miniștrilor din guvern ... Declarația USR și foarte simplă: nu îl mai vrem pe Cîțu premier. Dacă Cîțu nu va mai fi premier, este posibil ca USR PLUS să revină la masa negocierilor. Domnul Cîțu poate să rămână premier, dacă îl ține PSD ca premier ", a mai declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Septembrie 2021 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.