AUR susţine că ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, s-a implicat ''într-o decizie administrativă internă a României'', prin participarea la negocierile între reprezentanţii LGBT+ şi Primăria Capitalei pentru autorizarea marşului Pride pe Calea Victoriei, în data de 14 august, şi anunţă că a semnalat acest lucru printr-o scrisoare adresată Ministerului de Externe de la Londra.

"Alianţa pentru Unirea Românilor protestează faţă de implicarea ambasadorului Marii Britanii la Bucureşti, Excelenţa Sa Andrew Noble, într-o decizie administrativă internă a României. Reacţia a fost exprimată printr-o scrisoare de protest adresată ministrului britanic de Externe, Dominic Raab. În scrisoare se arată faptul că ambasadorul britanic şi-a depăşit atribuţiile de serviciu prin participarea la negocierile purtate între reprezentanţii comunităţii LGBT+ şi Primăria Capitalei pentru autorizarea marşului Pride pe Calea Victoriei, în data de 14 august", se arată într-un comunicat al AUR, transmis, joi, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, "presiunea exercitată de ambasadorul Andrew Noble în favoarea activiştilor LGBT+" a avut un rol important în decizia Primăriei, care a aprobat, în cele din urmă, desfăşurarea marşului pe ruta propusă de organizatori.

"Atât prin implicarea în negocieri, cât şi prin declaraţiile oferite ulterior presei, Excelenţa Sa a încălcat prerogativele conferite diplomaţilor prin Convenţia de la Viena din 1961 cu privire la relaţiile diplomatice. Astfel, conform art. 41, alin. (1) şi (2) din Convenţie, un ambasador are datoria de a nu se implica într-o decizie a autorităţilor din ţara gazdă. În plus, este inadecvat pentru un diplomat să se exprime public pe teme care pot aduce ofense culturii şi societăţii statului gazdă", afirmă AUR. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.