Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că ar putea exista mai multe stimulente pentru persoanele care doresc să se vaccineze anti-COVID, de la vouchere, până la o loterie pe utilaje agricole.

El a subliniat că vaccinarea este singura soluţie "pentru a nu ne mai întoarce la perioada care ne-a chinuit atât de mult".

"Am discutat chiar în şedinţa coaliţiei de săptămâna aceasta acest subiect. Au fost prezentate mai multe variante asupra cărora premierul şi-a exprimat pentru o parte dintre ele susţinerea. E clar că trebuie să venim cu măsuri pe modelul celorlalte state europene de a continua să încurajăm şi să susţinem campania de vaccinare", a explicat Dan Barna, la Guvern.

Potrivit acestuia, în condiţiile unui val patru al pandemiei de COVID-19, care va avea un efect de stimul pentru o parte a populaţiei nevaccinate, sunt două tipuri de măsuri: de încurajare şi de stimulare, precum şi celelalte tipuri de măsuri luate de alte ţări, printre care "existenţa vaccinării să fie o condiţionalitate" pentru cadrele medicale sau pentru accesul la anumite servicii neesenţiale, cum ar fi mersul la mall.

"Sunt diverse stimulente. Nu o să detaliez acum, pentru că, până nu avem un acord şi cu colegii din CNSU, n-aş vrea să arunc în spaţiul public promisiuni care apoi să nu fie onorate. (...) Mesajul este foarte clar: dacă nu vrem să ne întoarcem la perioada de restricţii, care ne-a chinuit atât de mult, este necesar să ne vaccinăm. (...) Şi, atunci, gândim toate tipurile de măsuri posibile prin care să-i încurajăm pe oameni în mediul rural, mai ales că acolo avem o rată foarte mică, să meargă să se vaccineze. Nu în bani direct, dar se discută diverse variante de vouchere sau genul acesta de stimulente, bonuri, tichete prin care cetăţenii să fie încurajaţi să se vaccineze. S-a discutat subiectul unei posibile loterii, chiar în utilaje agricole, astfel încât să fie şi stimulente la care să rezoneze cei din mediul rural", a detaliat vicepremierul.

Citeste si:
Barna: Președintele Iohannis „tace înțelept”, „mega-coaliția de la...
Barna: Președintele Iohannis...

El a menţionat că astfel de măsuri vor fi aprobate, cel mai probabil, în perioada următoare, obiectivul principal fiind reactivarea campaniei de vaccinare anti-COVID, înainte să existe o creştere a cifrelor, "care uşor, uşor se întâmplă".

"Vaccinarea este o soluţie, nu avem altă şansă decât să creştem numărul persoanelor vaccinate. (...) Premierul coordonează campania de vaccinare, vom vedea care vor fi deciziile finale", a adăugat Dan Barna, care susţine că nu are informaţii privind apropierea valului patru al pandemiei de COVID-19. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Iulie 2021 - 07 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.