Liviu Dragnea iese din închisoare după ce Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea acestuia de eliberare condiționată. Fostul președinte al PSD se află în carceră din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit despre cum ar putea arăta viitorul politic al lui Dragnea odată cu revenirea sa în societate.

CTP a făcut declarații despre eliberarea lui Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a cerut Judecătoriei Sectorului 5, în aprilie, să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susținând că a îndeplini fracția necesară de 2/3 din pedeapsă. În data de 27 aprilie, Judecătoria i-a respins solicitarea. Politicianul a făcut contestație, iar Tribunalul București i-a respins-o pe 27 mai.

În paralel, acesta a deschis un alt proces la Curtea de Apel București în care pretindea strămutarea de la Tribunalul București la un altul din țară a procesului privind eliberarea sa condiționată. Fostul șef al PSD susținea că judecătorii de la Tribunalul București nu pot fi imparțiali în judecarea cererii sale fiindcă au semnat o petiție față de modificarea Legilor Justiției pe vremea guvernării PSD.

„Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, le-a spus Dragnea judecătorilor.

„PSD-iștii nu-l așteaptă ca pe un salvator”

„Ce e de spus este ce se va întâmpla după. Faptul că are interdicțiile acestea de a ocupa funcții publice, politice în următorii ani nu îi diminuează domnului Dragnea setea de putere. Chiar dacă ar putea să ocupe astfel de funcții, chiar dacă ar putea să intre în arena politică, domnul Dragnea nu prea are unde, pentru că PSD stă chiar bine în sondaje, are o poziție bună în opoziție față de putere, din care poate câștiga în continuare procese, deci PSD-iștii nu-l așteaptă pe Dragnea ca pe un salvator, ca să scoată partidul dintr-o vrie în care nu se află. Unde s-ar mai putea duce el cu discursul său este AUR, însă ei nu au ce să facă cu el, nu și-ar asuma un asemenea risc.

Abia au scăpat de Șoșoacă, deci de un personaj care încerca să se impună totalitar în partid. Ce fac acum, îl iau pe Dragnea? Prin urmare, nu știu, la partidele existente el nu are unde să se ducă, iar ca să-și facă singur un partid e greu. Nu e imposibil, poate încerca. Nu știu dacă i se permite. Nu poate să fie lider politic, dar membru fondator da”, a declarat jurnalistul la Digi 24.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Iulie 2021 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.