O revoltă a izbucnit într-o comună din Prahova după ce primarul și mai mulți subordonați ai săi au ajuns în arest pentru fraude electorale. Furioase că procurorii au cerut prelungirea mandatelor, rudele funcționarilor au protestat în fața Tribunalului, alături de alți localnici care s-au aciuat scandalului. Oamenii cer ca aceștia să fie judecați în libertate.

O comună din Prahova sta pe un butoi de pulbere. Funcționarii penali, ajunși în arest pentru fraude electorale, au fost susținuți de rude cu urale

„Libertate, libertate, libertate”, au scandat oamenii adunați în fața Tribunalului atunci când duba poliției i-a adus din arest pe primarul din Ciorani și pe cei 14 subordonați ai săi. Printre angajați se numără și câteva femei care lucrau la primărie de zeci de ani și care au fost surprinse lăcrimând în fața autorităților.

Primarul și grupul lui sunt arestați de o lună, iar procurorii au solicitat prelungirea mandatelor. Autoritățile susțin că la alegerile din anul 2020 membrii secțiilor de votare au falsificat procesele verbale care consemnau rezultatele scrutinului. Pe de altă parte, rudele lor au apreciat că faptele acestora nu sunt grave. Familiile inculpaților au depus o petiție cu 600 de semnături prin care pretind anularea arestului preventiv, fiindcă „doar au numărat niște voturi, nu au violat”.

În Primăria Ciorani bate vântul

Între timp, primăria funcționează târâș-grăpiș, deoarece au mai rămas doar cățiva angajați, în frunte cu viceprimarul, care să se ocupe de problemele comunității. Judecătorii Tribunalului Prahova trebuie să decidă cât mai repede dacă vor anula sau nu arestul preventiv.

„Ultimele 30 de zile vreau să vă spun că pentru mine și pentru colegii mei au fost extraordinar de dificle, pentru că toate sarcinile celorlalți colegi care acum nu mai sunt au căzut în seama noastră”, a declarat viceprimarul comunei.

„Este vorba de o propunere de prelungire cu încă 30 de zile ceea ce în perspectiva mea ca avocat, cunoscând detaliile speței, este o măsură excesivă, nedreaptă”, a declarat Bogdan Păun, avocat, pentru Pro TV.

„Alții care a omorât oameni în stradă nu e arestați și el e arestat pentru niște voturi!”, a spus, printre lacrimi, tatăl primarului, conform sursei menționate.

Citeste si:
Clopote inteligente de zeci de mii de euro la o biserică din Prahova
Clopote inteligente de zeci...


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iulie 2021 - 09 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.