Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că, în timpul negocierilor pentru formarea coaliţiei şi a guvernului, a fost "părăsit" de echipa de negociere din care făceau parte Rareş Bogdan, Raluca Turcan şi Robert Sighiartău, care au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional "pentru a arunca în aer formarea coaliţiei".

Ludovic Orban a declarat că a fost părăsit de unii colegi la negocierile pentru formarea coaliției

„Trebuie să ştiţi lucrul ăsta, preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei.

Cu toate acestea, în cele mai dificile negocieri pe care le-am avut în 30 de ani (...), PNL este principalul partid de guvernământ, avem premier, avem preşedintele României, preşedintele Camerei Deputaţilor, iar reprezentarea PNL este conformă cu mandatul care mi-a fost acordat la negocieri şi anume ponderea pe care o avem în cadrul coaliţiei", a afirmat Ludovic Orban la întâlnirea cu liberalii din Botoşani.

El s-a referit în discursul său la momentul în care premierul Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, alături de mai mulţi liberali.

„Multă lume m-a întrebat de ce nu am făcut şi eu poză cu oameni în spate. Ştiţi foarte bine că nu am nevoie de o poză cu oameni în spate, pentru că eu fac o poză cu oamenii în toate localităţile, în toate judeţele unde mă duc şi fac cu fiecare individual. Pentru mine chiar şi cei care au fost în poza respectivă sunt colegii mei de partid şi partenerii mei, indiferent de deznodământul acestor alegeri interne.

Şi aşa au fost. Să ne uităm puţin: dintre cei care sunt acolo, în poză, că eu m-am purtat cu ei nu numai corect, ci chiar am investit în ei. Unde s-a mai văzut într-un partid ca un secretar general, care este propus de preşedintele PNL, să se întoarcă împotriva preşedintelui PNL, dar să se agaţe în continuare să stea secretar general al partidului? Vă mărturisesc că nu există aşa ceva în niciun partid politic. Cu toate acestea, am acceptat acest lucru. Până la urmă, oamenii au dreptul la opţiune, au drept şi la uitare", a precizat Orban.

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor din Botoşani că PNL are nevoie de lideri care respectă democraţia.

"PNL are nevoie de caracter, are nevoie de oameni puternici, politica este o chestiune de încredere. Încrederea se câştigă foarte greu şi se pierde foarte, foarte uşor. PNL are nevoie de democraţie şi mai ales de lideri care respectă democraţia. Nu are nevoie de oameni care conduc organizaţii şi care astăzi votează în Biroul Permanent susţinerea un candidat şi mâine se duc la poză cu alt candidat, fără să le spună nimic colegilor lor din filiale', a conchis liderul PNL. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Iunie 2021 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.