La 8 iunie 2021, preşedintele României, Klaus Iohannis, îl primeşte, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, cu ocazia vizitei de stat pe care acesta o efectuează în ţara noastră.

Președintele Israelului, în vizită de stat în România. Klaus Iohannis îl va primi astăzi la Cotroceni

Discuţiile cu preşedintele Statului Israel se vor concentra pe modalităţile de dezvoltare şi aprofundare a relaţiilor bilaterale în toate domeniile de interes comun, vizita având loc în contextul aniversării, la 11 iunie 2021, a 73 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte între România şi Statul Israel, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, transmis AGERPRES.

***
Guvernul român a recunoscut Statul Israel şi a stabilit relaţii diplomatice cu acesta, la nivel de legaţie, la 11 iunie 1948, potrivit volumului "Politica externă a României: Dicţionar cronologic" (1986). Relaţiile diplomatice dintre cele două ţări au fost stabilite imediat după înfiinţarea statului israelian, la 14 mai 1948.

Retail jobs

În perioada 1948-1957, raporturile diplomatice dintre cele două ţări au cunoscut sinuozităţi provocate, în primul rând, de contextul internaţional (conflictele Israelului cu vecinii săi arabi, criza Suezului din 1956), precum şi de refuzul autorităţilor române ale vremii de a permite emigrarea evreilor români, în condiţiile solicitate ferm de Israel, potrivit site-ului Ambasadei României în Statul Israel.

În timpul războiului din iunie 1967 şi în perioada imediat următoare, România a fost singura ţară din blocul socialist care a păstrat legăturile diplomatice cu Israelul, conform site-ului Ambasadei României în Israel.

La 17 august 1969, România şi Israelul au ridicat nivelul reprezentanţelor lor diplomatice la rang de ambasadă. De-a lungul anilor, relaţiile bilaterale dintre cele două state au fost caracterizate de continuitate.

Citeste si:
VIDEO ÎPS Teodosie, supărat că i s-a tăiat microfonul la Ziua Marinei
VIDEO ÎPS Teodosie, supărat...

Și șeful nostru de stat l-a întâlnit, în 2016, pe Rivlin la el acasă

În perioada 6-11 martie 2016, preşedintele României, Klaus Iohannis, a efectuat o vizită de stat în Israel. Între 21-23 ianuarie 2020, preşedintele Klaus Iohannis a efectuat o vizită în Israel, cu prilejul participării la cea de-a cincea ediţie a Forumului liderilor internaţionali dedicat Comemorării Victimelor Holocaustului şi împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau - Remembering the Holocaust, Fighting Antisemitism (Ierusalim, 23 ianuarie 2020), eveniment în marja căruia a avut o întrevedere cu omologul său israelian, Reuven Rivlin.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Iunie 2021 - 08 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.