Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, a cerut astăzi o întâlnire de urgență cu liderul PNL, Ludovic Orban, și cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, pentru „a retrage sprijinul pentru Florin Cîţu”. Această decizie a venit în urma demiterii din funcția de ministru al Sănătății a lui Vlad Voiculescu, fără ca USR-PLUS să fie consultat.

„O decizie imatură politică care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce Guvernul. Ne-am asumat să luăm deciziile majore împreună prin consultare şi dialog. Azi am fost invitat de premier la o discuţie în care mi-a comunicat o decizie deja luată şi transmisă preşedintelui. Nu a existat o consultaţie”, a declarat Dan Barna.

Barna a afirmat că demiterea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății a „aruncat coaliția de guvernare într-o criză majoră”, iar această decizie nu a avut la bază o evaluare.

E o decizie care aruncă coaliţia de guvernare într-o criză majoră. E o decizie prin care în acest moment premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS. Vlad Voiculescu a intrat încă din prima zi într-o luptă pentru sistemul de sănătate. Am văzut linşajul de presă către acesta în ultimele săptămâni. O altă decizie unilaterală luată fără consultarea USR-PLUS. Este o decizie care confirmă din nou imaturitate şi lipsă de înţelepciune politică. Am discutat cu preşedintele României şi vom găsi o soluţie. În fiecare intervenţie publică am confirmat acest lucru. Există dreptul premierului de a evalua miniştrii. Numai că demisia din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare în care să se poată fi discutată această concluzie. O coaliţie de guvernare nu poate să funcţioneze decât dacă există respect”, a mai spus Dan Barna.

Acesta a cerut o întâlnire de urgență cu liderii PNL și UDMR, Ludovic Orban, respectiv Kelemen Hunor, pentru a putea retrage sprijinul USR-PLUS pentru premierul Florin Cîțu.

Cerem o întâlnire de urgenţă azi sau cel mai târziu mâine pentru a avea un dialog responsabil cu domnul preşedinte Ludovic Orban, preşedintele Kelemen Hunor, pentru a retrage sprijinul pentru Florin Cîţu. Faptul că stăm săptămâni întregi într-un balet politic fără să vedem un sprijin al premierului e o problemă gravă. I se reproşează lui Vlad Voiculescu lucruri pe care nu le-a avut niciun moment sub control. Campania de vaccinare e decisă de premierul României. Faptul că suntem pe unul din ultimele locuri în condiţiile în care am pornit foarte bine nu arată nici performanţă nici înţelepciune”, a conchis copreședintele USR-PLUS.

Citeste si:
Barna: Președintele Iohannis „tace înțelept”, „mega-coaliția de la...
Barna: Președintele Iohannis...


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2021 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.