Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că ar trebui discutat în societate despre legea care le permite liderilor de sindicat să rămână în aceleaşi funcţii timp de 30 de ani şi despre faptul că oamenilor li se ia în mod automat din cont bani pentru cotizaţii.

Reacţia vine după protestele desfăşurate de bugetari în ultima perioadă, ca urmare a îngheţării salariilor şi sporurilor pe 2021.

„Aş vrea să revin asupra acestor proteste. Ar trebui să avem aici o discuţie onestă, în societate. Singurii oameni care au rămas în funcţii, 30 de ani, sunt liderii de sindicat. Este în regulă, în timp ce în restul societăţii se mai schimbă? Păi haideţi să mai discutăm şi despre această lege, să vedem cum ajung şi acele cotizaţii. Sunt automat făcute din contul oamenilor. Este în regulă să se ia automat din contul oamenilor? Zic că trebuie să discutăm în societate [despre această lege – n.r.]”, a susţinut premierul, potrivit Epoch Times.

De asemenea, Cîţu a adus în discuţie şi modificarea numărului membrilor din Consiliul de Administraţie al companiilor de stat, precizând că săptămâna viitoare Guvernul va veni cu o ordonanţă în acest sens.

„În câte consilii de administraţie pot aceşti oameni să facă parte? Cinci este ceea ce propun eu. Repet, companiile de stat au pierderi de 63 miliarde de lei. Pierderile în 2014 erau de 53 de miliarde. Atunci au fost băgate aceste companii în insolvenţă. De atunci, s-au acumulat dobânzi, penalităţi, am ajuns la 63 de miliarde. Bugetul investiţiilor este de 62 de miliarde. Nu putem să facem investiţii pentru că avem pierderi în aceste companii. Trebuie să facem restructurare, şi această restructurare începe cu conducerea acestor companii”, a adăugat liderul PNL.

Cu o zi în urmă, premierul Cîţu a ridicat din nou problema longevităţii mandatelor liderilor de sindicate, afirmând următoarele:

„Sunt foarte mulţi lideri sindicali - şi aici e o surpriză şi ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiaşi oameni de 30 de ani de zile? Acolo chiar nu se întâmplă nimic. Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiaşi. Ar trebui să ne gândim cum funcţionează lucrurile şi poate în acest dialog social ne întrebăm cum ajung acolo”, a menţionat prim-ministrul.

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

Remarcile lui Cîţu vin în contextul în care zeci de poliţişti au ieşit, miercuri, în faţa Palatului Cotroceni şi la Guvern, pentru a protesta împotriva îngheţării salariilor şi a sporurilor.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Februarie 2021 - 01 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.