Marcel Ciolacu, liderul PSD, a făcut o postare pe o rețea de socializare cu privire la protestele violente de miercuri din SUA. Acesta a făcut o paralelă cu democrația românească din ultima perioadă, afirmând că „abuzul de putere și refuzarea rezultatelor alegerilor a devenit o practică” și pentru politicienii români.

Sunt îngrijorat de evenimentele din Washington. Democrația americană merită mai mult. Este timpul pentru responsabilitate. Asta se întâmplă atunci când un om vrea toată puterea și divizează societatea. Abuzul de putere și refuzarea rezultatelor alegerilor a devenit o practică pentru politicienii de dreapta, inclusiv din România. Sunt convins că democrația americană va trece peste asta. Salut discursul serios și apelul la calm al președintelui-ales Joe Biden”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Partizanii preşedintelui Donald Trump au pătruns miercuri în clădirea Congresului Statelor Unite după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia, care a fost depăşită de evenimente, provocând scene de haos în capitala SUA.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a declarat starea de urgenţă în faţa haosului generalizat, cu mii de protestatari pe străzile capitalei federale.

Retail jobs

Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Ianuarie 2021 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.