Partizanii preşedintelui Donald Trump au pătruns miercuri în clădirea Congresului Statelor Unite după ce au dărâmat mai multe garduri de securitate şi s-au confruntat cu poliţia, care a fost depăşită de evenimente, provocând scene de haos în capitala SUA.

Primarul Washingtonului, Muriel Bowser, a declarat starea de urgenţă în faţa haosului generalizat, cu mii de protestatari pe străzile capitalei federale.

Congresul se reunise pentru validarea rezultatului alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie în urmă cărora democratul Joe Biden a ieşit învingător.

Imaginile difuzate la televiziune au arătat ciocniri violente între partizanii preşedintelui în exerciţiu şi agenţii care supravegheau bariera de securitate a poliţiei, aceştia din urmă folosind gaze lacrimogene pentru a-i respinge.

Ulterior, simpatizanţii lui Trump au avut altercaţii cu forţele de ordine pe culoarele Congresului. Unii dintre protestatari au urcat la prezidiul Senatului, fluturând drapele. şi scandând numele lui Trump.

Citeste si:
Biden vrea să înlocuiască flota guvernului cu 650.000 de mașini...
Marea electrificare în SUA:...

Marşul, sub sloganul "Salvează America", a început dimineaţă în mod paşnică lângă Casa Albă. La orele prânzului, preşedintele în exerciţiu le-a declarat protestatarilor că nu va recunoaşte niciodată rezultatul alegerilor, precizează Agerpres.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.