Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că președintele Klaus Iohannis a felicitat PSD pentru câștigarea alegerilor în cadrul consultărilor de la Cotroceni. Potrivit acestuia, PSD a susținut formarea unui guvern de uniune națională condus de candidatul social democraților pentru poziția de premier, Alexandru Rafila.

„Singurul program coerent și bun de pus în aplicare a două zi când vom avea guvern (este cel al PSD -n.r.). A recunoscut și ne-a felicItatat că am câștigat alegerile (președintele Iohannis -n.r.). A spus că propunerea domnului Alexandru Rafila e una onorabilă (Iohannis -n.r.)”, a afirmat Ciolacu.

Potrivit lui Ciolacu, în discuțiile de astăzi, de la Cotroceni, social-democrații au menționat că „negocierile ridicole, pe lângă Constituție, de la Vila Lac 1 nu au ce caută într-o democrație reală”.

„Singurele negocieri în spirtul Constituției sunt cele de la Cotroceni”, arătat liderul PSD.

„Am insistat că România terece printr-o perioadă complicată atât din prisma crizei sanitare, cât și a celei economice. Din aceste motive nu ne permitem o majoritate fragilă. Un guvern de uniune națională e cea mă bună soluție pentru România. Partidul care a câștigă alegerile să desemneze premierul în persoană domnului Rafila”, a mai spus acesta.

Președintele PSD a arătat că social-democrații exclud orice negocieri cu PNL: „Într-un guvern de uniune națională sunt toate partidele, cu mențiunea că PSD - care a câștigat alegerile - va da premierul României”.

Întrebat ce opinie a avut Iohannis privind ideea unui guvern de uniune națională, Marcel Ciolacu a răspuns: „Președintele a luat act (de această idee - n.r.)”, adăugând că „numai despre această variantă” au vorbit în cadrul consultărilor de astăzi.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că el este „diferit de Ludovic Orban sau de Dan Barna”. „Am văzut ce încearcă ei. Au pierdut alegerile și vor să creioneze o majoritate cu care să se salveze pe ei. Nici pe surse nu au fost declarații de la Vila Lac legat de soluții, de strategii, ci doar s-a vorbit despre funcții".

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Întrebat despre negocierile PSD cu AUR, formațiune condusă de George Simion, liderul PSD a spus: „Nu am avut întâlnire personală cu Simion, doar telefonică. A fost o discuție cu un viitor coleg din Parlamentul României, despre cum funcționează Parlamentul .(..) pentru că ei sunt la primul mandat. Am făcut rost de numărul unul celuilalt. Nu am avut discuții legate de creare de majorități. Respect Constituția”.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.