Liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, a declarat că PNL este atât câştigătorul moral, cât şi la finalizarea procesului de numărare a voturilor exprimate de români pentru alegerile parlamentare.

„Ce vedem la televizor sunt rezultatele unui exit-poll sau unui sondaj de opinie. Decizia au luat-o românii prin prezenţa la vot şi rezultatul îl vom cunoaşte după procesul de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile din intervalul 19,30 – 21,00, din diaspora, luând în considerare marja de eroare, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Orban, duminică seară, la sediul PNL.

Liderul PNL i-a felicitat pe „toţi românii care au decis să-şi exercite dreptul fundamental la vot”.

„În ciuda campaniilor mincinoase, în ciuda descurajării practicate de alte formaţiuni politice, respect pe toţi aceia care au decis să participe la vot în condiţii de pandemie şi, ca atare, le mulţumesc. De asemenea, în mod special, le mulţumesc tuturor cetăţenilor români care au venit la vot şi au decis să voteze PNL. Au făcut o alegere corectă, o alegere normală, o alegere în interesul României”, a mai declarat Orban.

Preşedintele PNL le-a solicitat, în context, delegaţilor din secţiile de votare ai „formaţiunilor democratice, proeuropene, care respectă democraţia” să fie „extrem de atenţi” la procesul de numărare a voturilor.

Citeste si:
Ministrul Energiei răspunde teoriilor lansate de Marcel Ciolacu
Ministrul Energiei răspunde...

„Nu spun întâmplător acest lucru, pentru că noi cunoaştem obiceiurile cu care ne luptăm de 30 de ani. Repet, toţi delegaţii din secţiile de votare trebuie să fie mobilizaţi la maxim şi atenţi la fiecare vot exprimat de cetăţenii români”, a afirmat Orban.

El s-a declarat încrezător că PNL va putea constitui o majoritate parlamentară alături de formaţiuni democratice.

„Sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forţele democratice, euro-atlantiste, care respectă cetăţeanul şi care vor dezvoltarea României, pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt, pentru a da României ceea ce are nevoie România – un guvern responsabil, un guvern care să poată să fructifice toate resursele puse la dispoziţia României în următorii 4 ani de zile şi toate oportunităţile de care beneficiază România în următorii 4 ani”, a mai afirmat Orban.

Preşedintele PNL a avut un mesaj şi pentru cei care, din diverse motive, au ales să nu-şi exprime opţiunea de vot.

Citeste si:
Curtea Constituțională a respins sesizarea depusă de AUR
CCR a respins contestația AUR...

„Puterea, într-o societate, aparţine cetăţenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Cu cât numărul celor care îşi exercită această putere de a delega unor reprezentanţi destinul României pe o perioadă de patru ani este mai mare, cu atât democraţia este mai puternică şi este mai reprezentativă. Chiar dacă la aceste alegeri aţi ales să nu veniţi la vot, vă cer ca în viitor să consideraţi aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României. Odată la patru ani, fiecare român are puterea de a decide direcţia în care se îndreaptă România şi mai ales cui încredinţează puterea. În ce ne priveşte, vom încerca să-i reprezentăm pe toţi românii, atât pe cei care au votat, cât şi pe cei care nu au votat. În toate negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui nou guvern, vom încerca să reprezentăm o paletă cât mai largă de interese din societatea românească şi vom pune la dispoziţia societăţii româneşti soluţii pentru problemele tuturor românilor”, a arătat Orban.

Exit-poll-ul realizat de Avangarde și CURS pentru Antena 3, valabil pentru ora 19.00, și care nu ia în calcul voturile din Diaspora arată PSD pe primul loc, cu 30,5%, urmat de PNL cu 29%. Alianța USR PLUS se clasează pe locul 3, cu 16,3%. Atenție, cele peste 250.000 de voturi din Diaspora pot răsturna acest prim clasament.

Citeste si:
Barna: „Îmi asum acest scor. Este practic un scor dublu față de 2016”
Barna: „Îmi asum acest scor....


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.