Liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, a declarat că PNL este atât câştigătorul moral, cât şi la finalizarea procesului de numărare a voturilor exprimate de români pentru alegerile parlamentare.

„Ce vedem la televizor sunt rezultatele unui exit-poll sau unui sondaj de opinie. Decizia au luat-o românii prin prezenţa la vot şi rezultatul îl vom cunoaşte după procesul de numărare a voturilor. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile din intervalul 19,30 – 21,00, din diaspora, luând în considerare marja de eroare, PNL consideră că este câştigătorul acestor alegeri, atât câştigătorul moral, cât şi câştigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Orban, duminică seară, la sediul PNL.

Liderul PNL i-a felicitat pe „toţi românii care au decis să-şi exercite dreptul fundamental la vot”.

„În ciuda campaniilor mincinoase, în ciuda descurajării practicate de alte formaţiuni politice, respect pe toţi aceia care au decis să participe la vot în condiţii de pandemie şi, ca atare, le mulţumesc. De asemenea, în mod special, le mulţumesc tuturor cetăţenilor români care au venit la vot şi au decis să voteze PNL. Au făcut o alegere corectă, o alegere normală, o alegere în interesul României”, a mai declarat Orban.

Preşedintele PNL le-a solicitat, în context, delegaţilor din secţiile de votare ai „formaţiunilor democratice, proeuropene, care respectă democraţia” să fie „extrem de atenţi” la procesul de numărare a voturilor.

„Nu spun întâmplător acest lucru, pentru că noi cunoaştem obiceiurile cu care ne luptăm de 30 de ani. Repet, toţi delegaţii din secţiile de votare trebuie să fie mobilizaţi la maxim şi atenţi la fiecare vot exprimat de cetăţenii români”, a afirmat Orban.

El s-a declarat încrezător că PNL va putea constitui o majoritate parlamentară alături de formaţiuni democratice.

„Sunt foarte încrezător în capacitatea PNL de a construi o majoritate parlamentară alături de forţele democratice, euro-atlantiste, care respectă cetăţeanul şi care vor dezvoltarea României, pentru a putea forma un guvern într-un termen cât mai scurt, pentru a da României ceea ce are nevoie România – un guvern responsabil, un guvern care să poată să fructifice toate resursele puse la dispoziţia României în următorii 4 ani de zile şi toate oportunităţile de care beneficiază România în următorii 4 ani”, a mai afirmat Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Preşedintele PNL a avut un mesaj şi pentru cei care, din diverse motive, au ales să nu-şi exprime opţiunea de vot.

„Puterea, într-o societate, aparţine cetăţenilor. A nu exercita această putere înseamnă a o lăsa în mâna altora. Cu cât numărul celor care îşi exercită această putere de a delega unor reprezentanţi destinul României pe o perioadă de patru ani este mai mare, cu atât democraţia este mai puternică şi este mai reprezentativă. Chiar dacă la aceste alegeri aţi ales să nu veniţi la vot, vă cer ca în viitor să consideraţi aceste alegeri extrem de importante pentru destinul României. Odată la patru ani, fiecare român are puterea de a decide direcţia în care se îndreaptă România şi mai ales cui încredinţează puterea. În ce ne priveşte, vom încerca să-i reprezentăm pe toţi românii, atât pe cei care au votat, cât şi pe cei care nu au votat. În toate negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare care să ducă la învestirea unui nou guvern, vom încerca să reprezentăm o paletă cât mai largă de interese din societatea românească şi vom pune la dispoziţia societăţii româneşti soluţii pentru problemele tuturor românilor”, a arătat Orban.

Citeste si:
Cătălin Drulă este noul președinte al USR
Cătălin Drulă este noul...

Exit-poll-ul realizat de Avangarde și CURS pentru Antena 3, valabil pentru ora 19.00, și care nu ia în calcul voturile din Diaspora arată PSD pe primul loc, cu 30,5%, urmat de PNL cu 29%. Alianța USR PLUS se clasează pe locul 3, cu 16,3%. Atenție, cele peste 250.000 de voturi din Diaspora pot răsturna acest prim clasament.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Decembrie 2020 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.