Românii din diaspora votează deja viitorii parlamentari! Este prima dată când în străinătate scrutinul pentru Parlament se desfăşoară pe durata a două zile. Secţiile se închid la ora 21:00, dar pot fi excepţii în cazul în care mai sunt alegători în secție sau la coadă în afara sediului.

Pentru cei din diaspora, alegerile parlamentare 2020 au inceput vineri, 4 decembrie, odată cu deschiderea primelor birouri de vot în străinătate. Pentru aceștia, scrutinul este organizat pe parcursul a două zile: 5 decembrie și 6 decembrie, în intervalul orar 7:00 - 21:00 (ora locală).

Românii care au domiciliul sau reşedinţa în Italia îşi pot exprima votul în 137 de locaţii.

„Până în acest moment, peste 2000 de persoane au votat în Italia. Nu sunt cozi. Totul se desfășoară normal, însă nu toți românii care au venit la secțiile de votare din Italia au și putut vota. Pentru că, la alegerile parlamentare, trebuie să aibă reședința sau să aibă domiciliul în Italia, și trebuie să dovedească acest lucru cu documente. Care pot să fie expirate, cele românești de la 1 martie, sau cele italiene de la 31 ianuarie, când Italia a intrat în stare de urgență.

Situație epidemiologică din Italia nu este dintre cele mai bune. Dpa cum știm, Italia a fost prima cea mai lovită țară din Europa, dar cu acea declarație pe proprie răspundere, chiar și în zonele roșii, românii pot merge și vota.”, potrivit antena3.ro.

La moment, votul este în desfășurare în 695 secții de votare, din Asia, Europa și Africa (Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Indonezia, Singapore, Vietnam, Kazahstan, India, Sri Lanka, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Sultanatul Oman, Iran, Arabia Saudită, Belarus, Etiopia, Irak, Kenya, Kuweit, Qatar, Federaţia Rusă, Turcia, Africa de Sud, Bulgaria, Cipru, Egipt, Estonia, Finlanda, Republica Elenă, Iordania, Israel, Liban, Lituania, Letonia, Republica Moldova, Palestina, Siria, Sudan, Ucraina, Zimbabwe, Albania, Algeria, Angola, Austria, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Republica Cehă, Croația, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Italia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Regatul Maroc, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Irlanda, Islanda, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Senegal).

Citeste si:
Românii care găzduiesc ucraineni vor fi remunerați cu 70 de...
Românii care găzduiesc...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.