Potrivit unei Ordonanțe de Urgență publicată în Monitorul oficial, românii care găzduiesc în casele lor refugiați ucraineni vor primi câte 70 de lei/persoană pentru cazare și mâncare.

Românii vor primi bani pentru că adăpostesc refugiații ucraineni

Ordonanțe de Urgență se referă la cazarea cetățenilor străini sau apatrizi refugiați care provin din zona conflictului militar din Ucraina.

Românii care găzduiesc refugiați în propriile case vor primi un ajutor de 70 de lei de persoană care vor fi împărțiți în felul următor:


  • cheltuieli cu hrana în valoare de 20 de lei/zi/persoană găzduită


  • 50 de lei/zi/persoană găzduită pentru cazare

Urmează ca Guvernul să stabilească mecanismul de decontare printr-o Hotărâre. Decontarea se va face din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență/Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov. În trecut, legislația prevedea o valoare de doar 20 de lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2022 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.