Liderul PRO România, Victor Ponta, acuză Guvernul Orban că a decis să nu mai testeze populația, urmând că după alegeri să declare carantină din cauza numărului extrem de mare de infectari COVID-19, care se vor confirma după 6 Decembrie.

Victor Ponta suține că Guvernul a decis să nu mai testeze inainte de alegeri, iar această decizie va avea consecințe.

„Consecințe:

1. Mulți români vin direct bolnavi la ATI
2. Aproape 200 de români își pierd viață în fiecare zi - mulți acasă , sau ajunși prea târziu la spital pentru că nu au fost testați
3. Pandemia se extinde în realitate
4. Pentru că nu testează acum după 6 Decembrie o să spună că sunt multe cazuri și ne închid cel puțin o lună!"

Acuzațiile vin în contextul în care numărul de teste COVID-19 efectuate zilnic a scăzut considerabil. Dacă pe 25 noiembrie erau efectuate 35.575 de teste în 24 de ore, o săptămâna mai târziu, pe 2 decembrie, numărul de teste efectuate era de două ori mai mic, respectiv 15.701 teste.

Ludovic Orban a declarat miercuri seara, într-o emisiune TV, că România nu își permite acum un lockdown și a spus că „garantează 100%” că acest lucru nu se va întâmpla după alegeri. Premierul a subliniat că în ultimele opt zile se înregistrează un trend descendent în ceea ce privește cazurile de COVID, deși admite că numărul de teste a fost mai mic.

„E adevărat că s-a testat mai puțin pentru ca au fost zile libere și nu au funcționat toate centrele de testare, dar activitatea de testare se reia de astăzi în condiții normale, în funcție de solicitări, și vom avea date relevante. Există semne evidente de reducere”, a spus Orban.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat miercuri ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 135 de noi decese, 4.916 de persoane infectate cu COVID, în timp ce la ATI sunt internate 1.260 de persoane. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.137.893 de teste. Dintre acestea, 15.701 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.455 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 4.246 la cerere, informează antena3.ro.

Citeste si:
Oana Roman, infectată cu COVID-19. Care este starea sa în acest...
Oana Roman, infectată cu...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.