Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a analizat guvernarea PNL și a ajuns la concluzia că partidul este „incapabil să guverneze”, subliniind faptul că gradul de îndatorare al României a ajuns la 47% în ultimul an.

Să ne aducem aminte de începutul anului când am intrat în stare de urgenţă timp de două luni, spunându-ni-se că facem acest lucru pentru a pregăti sistemul sanitar să facă faţă la valurile pandemiei care vor veni. Dacă facem comparaţie, vedem ca în primavară era mult mai roz decât acum. Care e situaţia la zi? Cu ce s-a pregătit Guvernul PNL ţinându-ne în case două luni? Să vedem cazurile, la Timişoara, ATI e plin, am văzut unde sunt depozitaţi, iar acesta nu este cel mai fericit cuvânt, cei care au decedat. Vedem că Bucureştiul e singura capitală europeană care nu mai are capacitate de a-şi trata pacienţii şi îi trimite în altă parte. Asta este imaginea. Ni s-a trasat de la Cotroceni că avem un platou. Nu mi se pare că ne aflăm într-un platou şi v-as ruga să vedeţi că zilnic creşte numărul decedaţilor. Ăsta nu e platou. E platou în mintea lui Iohannis şi Orban”, a declarat Soein Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD afirmă că în România nu au fost luate cele mai bune măsuri pentru stimularea economiei, ajungând ca, într-un singur an, gradul de îndatorare să sară de la 34%, cât era în noiebmrie anul trecut, la 47%.

În toate ţările UE s-au luat măsuri de stimulare a economiei. România a luat cele mai slabe măsuri. Aproximativ 2,5% s-a investit în a trece această perioadă. În schimb, maestrul Cîţu, marele ministru al Finanţelor, a împrumutat aproximativ 25 miliarde de euro. Eu nu cred că i-aţi văzut. În noiembrie 2019 gradul de îndatorare al României era de 34%, acum e 47%. De la Revoluţie de când ştim că Nicolae Ceauşescu a lăsat pe zero datoria externă, am ajuns în 30 de ani la 34% şi într-un singur an am ajuns la 47%. Suntem ţara cu cele mai slabe măsuri de stimulare a economiei din UE. La sumele împrumutate doar anul acesta, vom ajunge fiecare român să plătim 1.300 de euro. Totodată, pe fiecare ramură importantă din economie există minus. Suntem în cădere economică. O singură ramură este pe plus, dar e singurul plus de după Revoluţie. Sistemul bancar are cel mai mare profit în aceşti 20 de ani, în acest an, şi există o singură explicaţie, împrumuturile pe care le ia domnul Cîţu”, a adăugat Grindeanu.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Grindeanu: „Suntem singura ţară din UE care are şcolile închise”

Acesta susține că pregătirea pentru trecerea la școala online nu a fost făcută așa cum Guvernul PNL a promis, iar în momentul de față circa un milion de elevi nu pot face școală online din cauza lipsei tabletelor sau a curentului electric.

Şcoala online nu e o soluţie pentru copii. Dincolo de faptul că nu au pregătit începutul anului şcolar, au spus că vor da tablete. Acum sunt aproximativ 1 milion de copii care nu pot să facă şcoală online. Asta este pregătirea. Cred că ar trebui în acest sistem să respecte modelul european. De o lună nu vin la Senat, cei de la USR şi PNL, nu vor să facă cvorum pentru că pe ordinea de zi sunt alocaţiile copiilor. Noi am fost acolo, legea de care cei de la USR spuneau şi îşi rupeau hainele de pe ei cu Fără penali... de ce nu au venit la lucru? Era pe ordinea de zi”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

Din toate analizele făcute, Grindeanu a ajuns la concluzia că Guvernul PNL este incapabil să guverneze.

Acestea arată eşecul acestui guvern liberal. PNL este un partid incapabil să guverneze, nu doar la nivel central. Am anunţat după alegeri că respectăm voinţa electoratului, suntem în opoziţie, vedem că de două luni aproape nu sunt în stare să facă majorităţile în consiliile locale şi judeţene. Timişul şi Timişoara, trecând printr-o situaţie grea, avem localităţi carantinate, incidenţa este printre cele mai mari din ţară, dar domnii de la PNL aruncă vina de pe unii pe alţii. Dacă nu sunt în stare să negocieze, le punem la dispoziţie sediul, dacă nu pot să ajungă la un acord. Anticipez că în bătălia asta că PNL pierde zilnic electorat, dar e treaba lor”, a mai declarat Sorin Grindeanu, potrivit adevarul.ro.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2020 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.