Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că partidul său are pregătite mai multe variante pentru propunerea de premier, în cazul în care vor câștiga alegerile parlamentare. Printre numele menționate de Ciolacu se află Sorin Grindeanu, Mihai Tudose și Vasile Dâncu.

Marcel Ciolacu a criticat guvernarea PNL și deciziile luate de aceștia pe timpul pandemiei de Covid-19.

Problema este să nu piardă românii, din nou, cum pierd de un an de zile. Am avut, vă daţi seama, zeci de discuţii în această campanie electorală. (...) este cel mai incompetent Guvern pe care îl are România de 30 de ani. Nu e nicio problemă, că până la urmă o să plătim aceste împrumuturi fabuloase făcute de către domnul Orban, o să le plătească şi copiii care nu merg acum la şcoală, pentru că sunt şcolile închise, dar deja vorbim de 10.000 de victime de la COVID, iar de aici viaţa românilor n-o să le-o dea nimeni înapoi. Chiar dacă pentru actualul guvern vorbim de nişte numere sau de nişte statistici, totuşi vorbim de bunici, de părinţi, de prieteni, lucrurile sunt complicate în România, îmi pare rău că nu a înţeles PNL propunerea noastră cu acel pact pe sănătate. Nu era un document de a fi semnat cu PSD-ul. Toate forţele politice ar fi arătat credibilitate şi ar fi dat o nouă viziune şi o nouă speranţă românilor în clasa politică. Nu a fost un demers politic, a fost un demers să ne adunăm cu toţii la masă pe cel mai important lucru care afectează România în acest moment şi pe români”, a declarat liderul PSD.

Marcel CIolacu a fost întrebat cine ar putea fi propunerea pentru premier, în cazul în care PSD ar câștiga alegerile parlamentare, iar liderul formațiunii a menționat trei nume, dintre care două ai unor foști premieri din perioada în care soacial-democrații erau conduși de Liviu Dragnea.

Sunt mai mulţi colegi care ar putea să ocupe această funcţie de prim ministru. Este şi domnul Sorin Grindeanu, este şi domnul Mihai Tudose, este şi domnul Vasile Dâncu şi mulţi alţii. Încercăm să ne creionăm o echipă cât mai bună, cât mai mulţi specialişti. Domeniul sănătăţii va rămâne prioritar unde vom merge cu domnul Rafila, mai mult ca sigur, la Educaţie vom veni cu propunerea domnul profesor Azamfirei, iar la finanţe vom veni tot cu un profesor în economie, domnul Cristi Socol. Cred că aceste trei domenii sunt cele mai importante pentru România în viitor, după cum vedeţi, venim cu trei nume noi, nu neapărat PSD-işti vechi, cu state vechi, căutăm soluţii pentru români şi cu oamenii cei mai recunoscuţi în domeniul lor de activitate”, a declarat liderul PSD, citat de adevarul.ro.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2020 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.