Fostul premier, Sorin Grindeanu, a anunțat, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al PSD, că social-democrații doresc înființarea unui „Netflix educațional românesc în colaborare cu TVR”.

Marți, 10 noiembrie, PSD și-a lansat programul de guvernare propus înaintea alegerilor parlamentare.

La capitolul Educație, Sorin Grindeanu a afirmat că aceasta „trebuie adaptată vremurilor în care trăim, procesul educațional trebuie simplifcat”.

În consecință, Grindeanu a spus că PSD vine cu patru propuneri de măsuri concrete:


  • Dotarea elevilor, studenților și profesorilor cu mijloace digitale;

  • Conectarea la internet a tuturor instituțiilor de învățământ;

  • O platformă open source de sistem e-learning;

  • Catalog virtual, manuale digitale și alte resurse de învățare.

PSD propune realizarea TVR educațional, astfel încât toți elevii să aibă acces la lecții. Vrem înființarea unui Netflix educațional românesc în colaborare cu TVR, ce cuprinde atât o platformă educațională multimedia, cât și o bibliotecă multimedia, destinate elevilor, profesorilor și familiilor, a declarat Sorin Grindeanu, potrivit g4media.ro.

În urmă cu 10 ani, PSD a votat eliminarea înființării unui canal public de televiziune destinat educației

Cu toate că propunerea PSD de acum este pro-educație cu ajutorul TVR, în urmă cu 10 ani, același partid a votat eliminarea înființării unui canal public de televiziune destinat educației. Această măsură era prevăzută în proiectul Legii educației înaintat de guvernul PDL în Parlament.

Proiectul inițial al Legii Educației prevedea, la articolul 331: „În termen de maximum 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, un canal public de televiziune și un post public de radio vor fi dedicate exclusiv educației. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) și Societatea Română de Televiziune (SRTV) colaborează pentru stabilirea grilelor de programe ale acestor posturi”.

Citeste si:
România își alege reprezentantul la Eurovision 2023, sâmbătă seară
România își alege...

Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Noiembrie 2020 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.