Marcel Ciolacu și mai mulți membri ai PSD au fost amendați, după ce au fost fotografiați într-un restaurant din Sărata Monteoru, județul Buzău, nerespectând regulile Covid-19.

În imaginile care au circulat în spațiul public apar, printre alții, și liderul partidului, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, fostul premier, și Lucian Romașcanu.

Având în vedere informaţiile şi imaginile vehiculate în spaţiul public, cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, de către preşedintele Camerei Deputaţilor precum şi alte persoane, facem următoarele precizări: Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezenţa mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localităţii Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Acesta a precizat că au fost identificate toate persoanele surprinse în fotografie.

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanţi ai operatorului economic şi s-a constatat că aceştia nu purtau mască de protecţie, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancţionate contravenţional. Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spaţiul public, acestea fiind sancţionate contravenţional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă”, a mai spus Drăgan.

Citeste si:
Firea: „Orban este responsabil pentru gestionarea execrabilă a...
Firea: „LuCovid Orban, girat...

Mai mult decât atât, și reprezentantul restaurantului a fost amendat pentru că nu a luat măsurile necesare de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.

Valoarea totală a amenzilor acordate a ajuns la suma totală de 21.000 de lei.

Fac precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, aşadar, operatorii economici pot desfăşura activităţi economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecţie. Sancţiunile contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce priveşte numărul total de persoane care se pot afla la aceeaşi masă, respectiv 6”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

Ciolacu: „Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice”

Marcel Ciolacu acuză Guvernul Orban de folosirea Poliției Române „în scopuri politice” și admite greșeala pe care a făcut-o, spunând că va plăti amenda.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 9.739 de cazuri noi și 1.205 pacienți internați...
Bilanțul Covid-19: 9.739 de...

Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine! Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți.

Dacă PNL s-ar concentra pe combaterea pandemiei, așa cum se concentrează și pe Opoziție, atunci probabil că România nu s-ar fi situat astăzi în cele mai negre topuri europene la nivel de pandemie!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Noi nereguli la Eco Burn Prahova! Societatea a primit o amendă de...
Noi nereguli la Eco Burn...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.