Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că atitudinea prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, şi modul în care acesta a acţionat sunt inacceptabile, punctând că acest lucru nu trebuie să rămână fără urmări.

Este de neînţeles, că, deşi am văzut o creştere a numărului de infectare la nivelul Capitalei, şi era evident că această tendinţă va continua, nu a existat un plan coerent, comunicat în termeni clari, astfel încât populaţia să fie pregătită şi să ştie la ce să se aştepte. Atitudinea prefectului şi modul în care a acţionat sunt inacceptabile şi nu trebuie să rămână fără urmări”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Întrebat ce înseamnă că atitudinea prefectului „nu trebuie să rămână fără urmări”, Iohannis a afirmat: „Asta rămâne de văzut în detaliu, dar lucrurile nu pot continua aşa”.

Oamenii au dreptul să fie preveniţi, au dreptul să fie informaţi, au dreptul să fie luaţi în serios şi au tot dreptul să primească toate informaţiile în timp util, ca să se poată pregăti pentru scenariu”, a subliniat şeful statului.

Situaţia familiilor cu copii şcolari

Nu cred că familiile din Bucureşti care au copii la şcoală au fost foarte încântate să afle duminică seara că până marţi trebuie să îşi caute o soluţie pentru că nu se va mai ţine şcoală decât online”, a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Iohannis a apreciat că „astfel de lucruri trebuie obligatoriu prevenite şi faptul că autorităţile locale au primit sarcina să implementeze măsurile atunci când se ajunge la un anumit nivel aduce cu sine, evident şi obligaţia de a informa în timp util populaţia şi despre ce se întâmplă şi despre ce este posibil să se întâmple peste câteva zile”.

Iohannis, despre modernizarea Constituției: „E nevoie și de o modernizare a capitolului care se referă la CCR”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în momentul în care Constituţia va fi modernizată va fi nevoie şi de o modernizare a capitolului referitor la Curtea Constituţională a României (CCR).

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

Cu siguranţă, acum trebuie să ne ocupăm, dacă vorbim despre legislaţie, prima dată despre legile justiţiei, care trebuie reformate. Asta este etapa în care ne aflăm acum, dar am putut să vedem cu toţii că de fapt este nevoie de o modernizare a Constituţiei. Am avut situaţii care nu au avut soluţii constituţionale simple, unele nu au avut deloc soluţii, vă amintesc doar de situaţia alegerilor anticipate care ar fi fost foarte bune pentru a putea intra cu un Guvern nou, cu un Parlament nou validat proaspăt de cetăţeni în această etapă extrem de complicată, nu s-a putut şi cu siguranţă atunci când Constituţia va fi modernizată este nevoie şi de o modernizare a capitolului care se referă la Curtea Constituţională”, a spus şeful statului într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

Citeste si:
Prefectul Capitalei interzice vânzarea artificiilor și a petardelor...
Prefectul Capitalei interzice...


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.