Fără artificii și petarde în acest an în Capitală. Prefectul Capitalei a solicitat primăriilor de sector să nu autorizeze comercializarea artificiilor și petardelor în spaţii publice sau private.

Artificiile și petardele nu vor mai fi vândute pe raza Bucureștiului

Veste tristă pentru mulți dintre bucureșteni. Aceștia nu vor mai putea procura petarde sau artificii din Capitală pentru sărbătorile de iarnă. În urma ședinței Colegiului Prefectural al Municipiului București, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a anunțat că în București nu se vor mai comercializa artificii.

Astfel, oficialul le-a cerut primarilor de sector să nu ofere autorizație comercianților de petarde și artificii în spațiile publice sau private. Această măsură a fost luată pentru a descuraja procurarea acestor obiecte pirotehnice și pentru a evita numeroase accidente care au loc în fiecare am în timpul sărbătorilor de iarnă.

„Am convocat astăzi ședința Colegiului Prefectural al Municipiului București, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 8/27.11.2023, prin care se solicită Primăriilor de Sector, Primăriei Municipiului București și Administrației Străzilor să nu emită avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al municipiului București, în vederea comercializării articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vânzării și utilizării acestora și pentru prevenirea accidentelor provocate de acestea.”, a informat Prefectul Capitalei.

Rareș Hopincă susține că pe parcursul anilor a primit numeroase petiții și plângeri cu privire la artificii și petarde, deoarece acestea poluează aerul, an de an provoacă incidente tragice, incendii și provoacă un zgomot foarte puternic care este dăunător pentru copiii mici, animale, bătrâni.

„Sărbătorile aduc cu ele bucurie și entuziasm, dar nu putem ignora faptul că petardele și artificiile aduc o doză considerabilă de pericol și disconfort. Acestea provoacă, în fiecare an, accidente grave, incendii și au efecte nocive asupra mediului înconjurător. Am primit foarte multe petiții și solicitări, iar toate au un numitor comun: zgomotul petardelor este dăunător pentru copiii mici, pentru bătrâni și, nu în ultimul rând pentru animalele de companie. Zgomotele puternice creează stres și anxietate în rândul animalelor, de cele mai multe ori acestea rămănând cu sechele. ”, mai menționează oficialul.
Citeste si:
Bucuria multora de Revelion, un chin pentru animale. Câinii sunt...
Bucuria multora de Revelion,...

Prefectul afirmă că se vor face verificări în acest sens și se vor aplica amenzi comercianților care nu vor respecta legea.

Potrivit Hotărârii, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov, Direcția Regională Vamală în colaborare cu ANAF-Antifraudă și Inspectoratul Pentru Situații de Urgență București-Ilfov vor exercita acțiuni de verificare și control în sfera de competență, iar acolo unde vor fi constatate nereguli se vor aplica sancțiuni conform prevederilor legale în vigoare. Totodată, instituțiile menționate vor acționa în vederea descurajării comerțului cu materiale pirotehnice și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu materiale pirotehnice.”, a mai transmis prefectul.
Citeste si:
Un bărbat din Iași și-a pierdut un ochi după ce a aprins artificii...
Un bărbat din Iași și-a...

De asemenea, Rareș Hopincă a menţionat că va intra în legătură şi cu reprezentanţii marilor centre comerciale pentru ca aceștia la fel să nu le mai permită comercianţilor să-şi vândă petardele şi artificiile în interiorul mall-urilor sau spaţiile centrelor comerciale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Noiembrie 2023 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.