Liderul PSD, Marcel Ciolacu, sare în apărarea lui Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, după ce în spațiul public au apărut acuzații legate de faptul că tatăl acestuia a fost membru al Securității.

Marcel Ciolacu consideră că orice persoană care candidează pentru o funcție în administrația publică „trebuie analizată prin prisma traseului său profesional, a integrității și a opiniilor sale politice sau de specialitate”.

Liderul PSD vine în apărarea lui Rafila, spunând că acesta nu ar trebui să fie judecat pentru faptul că tatăl său a făcut parte din Securitate, mai ales pentru că nici Ludovic Orban nu a fost criticat pentru că tatăl său a fost căpital al Securității în anii '50.

Dar este profund greșit și lipsit de orice urmă de umanitate să acuzi un copil de păcatele părinților! De aceea, nici nu m-ați auzit vreodată să-l acuz pe Ludovic Orban pentru ce a făcut tatăl său, căpitan la Securitate în anii '50. Ludovic Orban trebuie judecat pentru ce face el, astăzi, în calitate de premier al României! Sunt sigur că, după haosul în care ne aflăm astăzi, românii îl vor judeca!”, a afirmat Marcel CIolacu.

Acesta a ținut să precizeze că îl va susține atât pe Alexandru Rafila, cât și pe orice alt coleg care se va înscrie în PSD, „în fața tuturor atacurilor josnice, în care se amestecă neadevăruri crunte despre familie și viața personală”.

Și cred că, între politruci semidocți precum Orban, Tătaru sau Turcan &co și profesioniști cum sunt experții în sănătate publică Alexandru Rafila, Adrian Streinu-Cercel sau Leonard Azamfirei, alegerea românilor va fi simplă!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Tatăl profesorului Alexandru Rafila a lucrat până în anul 1949 la Securitatea din Arad, lucru confirmat chiar de către medic, într-o emisiune televizată la postul B1TV.

Medicul Alexandru Rafila susţine că atacurile politice cu privire la tatăl său sunt menite să-i strice imaginea după ce şi-a anunţat candidatura la alegerile parlamentare din partea PSD.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

„Mă afectează, sigur, şi emoţional, dar nu văd unde este vina mea pentru că sunt fiul tatălui meu. Mi se pare absolut de nepermis modul în care este prezentat acest lucru. A fost un atac concertat, în mod evident, legat de opţiunea politică pe care am avut-o”, a declarat Alexandru Rafila la B1 TV.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Octombrie 2020 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.