Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat după ce ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că a găsit mai multe nereguli în urma unor controale făcute de MFP la Primăria Capitalei. Firea susține că „nu au găsit nimic, pentru ca nu aveau ce sa identifice negativ”.

Postarea integrală făcută de Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook:

Ministrul Cîțu a anuntat azi că a găsit (inventat) nu stiu ce nereguli la Primaria Capitalei. De aproape un an se chinuie, saracul! Nu a gasit nimic! S-au fortat 10 luni sa gaseasca ceva, orice, si nu au reusit, pentru ca nu aveau ce sa identifice negativ. Si au plecat asa cum au venit.

Cei doi inspectori s-au intors intr-o zi in Primarie si au spus ca, daca nu scriu ceva, orice, in raport, vor fi dati afara de sefii lor. Mai au putini ani pana la pensie si nu-si permit sa ramana pe drumuri.

Au scris ceva, doar sa fie pe hartie, absolut nimic ilegal sau incorect. Povesti! Ceva legat de inventarul patrimoniului (mare parte administrat de sectoare) si despre cum au fost distribuiti banii pentru termoficare. Existând investitii care decurg din proceduri de achizitii legale si un cont escroc, si aici lucrurile sunt mai mult decat curate și clare.

Deci, un control politic, menit sa arunce o umbra asupra mea si a colegilor mei. Nu vor reusi!

Plangerile pentru abuz in serviciu pe numele Domnului Cîțu, a sefei inspectorilor, doamna Secoșan Valerica - cea care îi obliga în numele lui Cîțu sa inventeze ceva, si a inspectorilor care au născocit la ordin niste pagini de beletristica SF financiara sunt pregatite.

Nu ne putem lăsa călcați in picioare de cei care jefuiesc zilnic Bugetul National, doar pentru ca ei sunt vremelnic la putere! Azi sunt, maine nu mai sunt!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Inspecţia Economică din Ministerul Finanţelor a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti în luna februarie, iar concluzia este că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate, potrivit ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

„Am promis! La începutul anului, în februarie, Inspecţia Economică din MFP a început un control la Primăria Municipiului Bucureşti. PMB a fost "ocolită" foarte mulţi ani de astfel de controale. Controlul a fost întrerupt pe perioada stării de urgenţă dar este definitivat acum. Voi prezenta mai multe detalii în cadrul declaraţiilor de presă pe care le fac săptămânal de la MFP. Până atunci vă pot spune că legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de MFP", a scris ministrul Finanţelor pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.