Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri seară, într-o conferinţă de presă, că alegerile locale din 27 septembrie sunt "esenţiale" şi i-a îndemnat pe cetăţeni să nu îi lase pe alţii să decidă în locul lor.

Pe 27 septembrie mergem la urne să îi alegem pe cei care vor conduce în următorii patru ani comunităţile locale. Votul nostru decide cum se vor schimba localităţile în care trăim. Dragi români, mergeţi la vot şi puneţi ştampila pe candidaţii care pot aduce o schimbare în bine! Aceste alegeri sunt esenţiale, pentru că rezultatul lor va face o diferenţă în viaţa voastră de zi cu zi, de la probleme de trafic la cum vor arăta şcolile şi spitalele. De aceea, nu îi lăsaţi pe alţii să decidă în locul vostru”, a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni.

De asemenea, el s-a adresat şi candidaţilor în aceste alegeri: „Chiar dacă această campanie electorală este diferită, folosiţi toate mijloacele de comunicare pentru a vă prezenta proiectele românilor! Oamenii aşteaptă soluţii şi propuneri concrete, nu atacuri sterile. Practicile învechite, toxice, de a se încerca acoperirea unor administraţii locale dezastruoase cu subiecte inventate, cu teme parazitare, trebuie să rămână de domeniul trecutului”.

Iohannis a evidenţiat că „lupta politică este, în primul rând, o luptă de proiecte pentru comunităţi”.

Potrivit şefului statului, campania electorală ar trebui să fie centrată pe nevoile comunităţilor.

Putem să constatăm uşor că din când în când apar persoane noi în politică şi unii au chiar succes. Pe de altă parte, este evident că a candida este un drept al oricărui cetăţean şi ceea ce mi se pare mie important în această campanie - şi de-asta am şi spus-o - este să ne îndepărtăm uşor, uşor de acel model de campanie cu tot felul de atacuri la persoană, cu tot felul de subiecte inventate şi să ne apropiem mai mult de cetăţean. Până la urmă, oamenii vor să audă cu ce proiecte vin candidaţii: dacă li se asfaltează strada, dacă se repară încălzirea centralizată, dacă se rezolvă problema cu transportul public, dacă se rezolvă problema traficului, problema poluării, problema parcărilor, a şcolilor, a spitalelor. Cam asta aşteaptă oamenii se audă, nu tot felul de certuri pe subiecte inventate. Acum, întâmplarea face să fi trecut şi eu prin câteva campanii şi ştiu că un anumit mare partid foloseşte cu predilecţie această metodă de a inventa subiectele şi de la unul se ajunge la următorul, ca să distragă atenţia de la anumite carenţe în administraţie. Nu aş spune că trebuie să vină obligatoriu oameni noi. Avem oameni buni în politică, dar cred că este momentul să facem altfel de campanie electorală, o campanie centrată pe nevoile comunităţilor”, a spus Iohannis, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Iulia Albu, primele declarații după ce a luptat în cursa pentru...
Iulia Albu, primele...

Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Septembrie 2020 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.