Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, solicită din nou premierului Ludovic Orban amânarea începerii noului an școlar, până după alegerile locale, de pe 27 septembrie.

Ludovic, te joci cu focul! Toți (părinți, elevi și dascăli) vedem haosul în care vrei să înceapă școala! În loc să vezi și să recunoșți acest lucru insișți să ne trimiți copiii la cursuri în condiții de insecuritate. Petreci mai mult timp în campanie electorală decât să te gândeșți la soluții pentru școală și ne spui să ne trimitem copiii la școală pe riscul nostru. Păi, dacă îi trimitem pe riscul nostru și voi nu faceți nimic la ce naiba mai avem nevoie de guvernul vostru? Te simți pe cai mari pentru că ai reușit să cumperi câțiva parlamentari ca să scapi de moțiune? Nu te simți, pentru că nu vei putea să cumperi 10 milioane de părinți, elevi și dascăli și nu vei scăpa de furia lor dacă vei continua să-ți bați joc de felul în care începe școala”, a scris Tăriceanu.

Liderul ALDE susține că Guvernul ar trebui să mai ia o marjă de timp pentru a putea achiziționa măști de protecție și dezinfectanți pentru toate unitățile de învățământ.

Îți mai spun încă o dată: amână începerea școlilor până după alegerile locale. Luați-vă niște timp că să vă organizați mai bine. Aduceți măștile pentru cei care au nevoie. Asigurați-vă că în toate școlile există apă și săpun, ca să nu zic de dezinfectant. Faceți protocoale clare pentru situațiile când clase sau școli vor deveni focare. Spuneți-le părinților ce au de făcut dacă li se va infecta copilul”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta i-a sugerat lui Orban să suspende campania electorală pentru ca Guvernul să se poată ocupa așa cum se cuvine de începerea noului an școlar.

Citeste si:
În perioada alegerilor, elevii probabil vor trece la cursurile online
Orban, despre școli în timpul...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Și dacă ți-e frică de faptul că ceilalți vor lua un avans în alegeri, putem merge până la a suspenda campania electorală ca să vă dăm șansa de a organiza cum trebuie ziua de 14 septembrie. Este un sacrificiu perfect acceptabil pentru noi dacă voi vă apucați, în sfârșit, de treabă”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.