Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a declarat că, în momentul accidentului provocat de șoferul SPP, dormea pe bancheta din spate a autoturismului.

În momentului accidentului mă odihneam. Călătoream deja de patru ore şi jumătate. Regret nespus acest incident. Voi continau să mă deplasez dintr-un capăt în altul al ţării respectând regulile de circulaţie”, a declarat ministrul Transporturilor.

Demnitarul nu are dreptul să-i spună şoferului să meargă mai tare sau mai încet. Să folosească sau să nu folosească semnale acustice sau luminoase dacă maşina este echipată legal cu aceste dispozitive. Demnitarul îi transmite şoferului destinaţia şi ora la care doreşte să ajungă. Şoferul SPP este singurul responsabil de traseul pe care-l va urma şi de ducerea în siguranţă a destinaţie a demnitarului. În astfel de deplasări nu există «ne grăbim», există doar «ajungem în siguranţă la destinaţie»”, a mai spus Lucian Bode, potrivit adevarul.ro.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a fost implicat luni într-un accident rutier pe drumul național care leagă Piteștiul de Râmnicu Vâlcea, în localitatea Dumbrăvești.

Accidentul a fost filmat de un motociclist care se afla pe același traseu.

În imaginile surprinse de martor reiese că autoturismul oficialului a intrat în depășire, pe linie continuă, accelerând pe contrasens sute de metri.

Ministrul ar fi fost rănit ușor, dar a refuzat să fie transportat la spital.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Septembrie 2020 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.