Dan Barna, copreședintele USR-PLUS, a declarat că România trebuie „să se curețe de pesedism”, nu doar să schimbe culori de geci roșii și galbene, făcând referire la racolările de primari PSD de către PNL.

Cu profund disconfort, nemulțumire și cumva este unul dintre motivele pentru că suntem întrebați, în aceste zile am fost în țară, am fost și în Maramureș și la Sibiu și în Vâlcea și în Argeș, sunt întrebat în diverse locuri de ce nu am urmat rețeta de la București și în alte locuri unde ar fi fost teoretic posibilă o colaborare și acesta este unul dintre motive, pentru că dacă vorbim de parteneriatul de la București, prin care i-am pus în spate lui Nicușor Dan șase primari de Sector susținuți și de USR PLUS și de PNL, acești șase oameni, fiecare dintre ei privit în parte, sunt persoane care nu au avut nici o legătură cu PSD-ul, nu au colaborat, nu au susținut PSD-ul și în cursul negocierilor a fost una dintre condițiile noastre, ca PNL să aibă candidați care nu au un trecut pesedist”, a declarat Dan Barna.

Barna a afirmat că în alte părți ale țării acest lucru ne este valabil, așa că nu putea fi luată în calcul ideea unei colaborări PNL-USR-PLUS.

România trebuie să se curețe de pesedism la modul și de oamenii care au susținut, nu doar să schimbăm culori de geci roșii și galbene și să spunem gata, se întâmplă reforma, pentru că nu se va întâmpla lucrul ăsta”, a mai spus copreședintele USR-PLUS.

Dan Barna a fost întrebat cum ar putea eventual să guverneze USR-PLUS alături de social-democrați, care au devenit peste noapte liberali, iar acesta a răspuns: ”Acesta este unul dintre principiile și condițiile de principiu pe care le-am avut și le vom avea în continuare în ceea ce privește o eventuală colaborare cu PNL-ul, inclusiv după alegeri. Deci ideea că vom putea să guvernăm alături de oameni care până nu demult l-au susținut pe Liviu Dragnea este una care nu este luată în calcul de către USR-PLUS în nici un scenariu. (...) Vom pune condiții ca persoanele care ar putea să fie eventual nominalizate să îndeplinească aceste criterii foarte clare pe care le avem, criteriile de integritate, de competență și de necolaborare cu PSD-ul”, a încheiat Dan Barna, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
Barna: Președintele Iohannis „tace înțelept”, „mega-coaliția de la...
Barna: Președintele Iohannis...

Despre autor:


Ultima actualizare: 25 August 2020 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.