Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, atacă din nou Guvernul Orban din cauza majorării pensiilor cu doar 14% și nu cu 40%, așa cum prevede legea.

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că, din cauza faptului că PNL „refuză” să mărească pensiile, se pierd sute de locuri de muncă pe zi, pentru că oamenii nu își mai permit să plătească acele servicii sau produse.

Guvernul Iohannis-Orban testează prin media aservită varianta măririi pensiilor doar cu 14% și nu cu 40% așa cum prevede legea. Probabil vor să vadă dacă mămăliga stă să explodeze… Ce nu știu ei, sau nu vor să spună, este că situația economică va deveni mult mai grea tocmai că nu măresc pensiile și alocațiile conform legii. În fiecare zi se pierd sute de locuri de muncă. Știți de ce? Pentru că produsele nu se mai cumpără și nimeni nu e nebun să producă pe stoc, chiar dacă guvernul ar băga bani în susținerea întreprinderilor. Ce nu înțeleg liberalii ăștia vopsiți este că economia nu mai funcționează prin ordine și decrete militare, ci pe baza unei singure legi: cerere și ofertă. Oferta să zicem că încă mai există, dar cererea se stinge puțin câte puțin în fiecare zi. Pentru că au indus panica de parcă vine sfârșitul lumii, pentru că refuză să stimuleze cererea, pentru că se împrumută în draci pentru orice, mai puțin pentru ceea ce este cu adevărat nevoie”, a explicat Tăriceanu.

„Nu sacrifică doar 5 milioane de pensionari, ci și câteva sute de mii de locuri de muncă”

Să fie clar, mărirea pensiilor cu un procentaj care abia acoperă creșterile de prețuri nu sacrifică doar 5 milioane de pensionari, dar sacrifică și câteva sute de mii de locuri de muncă. De fapt, ce fac ei, în final, va duce la aproape aceeași sumă cheltuită, doar că ea nu va fi cheltuită pe mărirea pensiilor, ci pe ajutoare de șomaj! Deci, care este câștigul economiei?”, a afirmat liderul ALDE.

Tăriceanu susține că Iohannis și Orban nu înțeleg fatul că pentru a salva locurile de muncă „trebuie să mărim veniturile”.

Citeste si:
Cîțu: „Suntem în ultima etapă pentru a elimina PSD-ul de la butoane...
Cîțu: „Suntem în ultima etapă...

Pentru că acești bani pe care pensionarii ar trebuie să-i primească de la 1 septembrie nu le sunt necesari doar lor, ci ei vor reprezenta combustibilul care va menține în mișcare zeci de mii de mici întreprinderi cu sute de mii de locuri de muncă. În condițiile în care economiile lumii sunt și ele gripate și comerțul internațional este la terapie intensivă, stimularea cererii interne este singura cale de a ține în viață companiile mici și mijlocii”, a mai scris Tăriceanu.

Acesta a ajuns la concluzia că „Guvernul Orban trebuie să plece”, iar cei care vor prelua conducerea trebuie să mărească veniturile oamenilor „ca o măsură de susținere economică”.

Să impoziteze componenta necontributorie a pensiilor și să redea încrederea românilor în economie. Spaima și statul în casă poate va amâna infectarea cu virus, dar atunci când vom ieși la lumină vom găsi o țară pârjolită de ciuma galbenă”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Victor Ponta, despre criza Covid: „Se vor tăia pensiile și salariile”
Victor Ponta, despre criza...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.