Dragoș Pîslaru a fost declarat cel mai influent europarlamentar în materie de politici economice.

Analiza realizată de VoteWatch a ajuns în cea de-a patra săptămână, iar de data aceasta, a arătat cine sunt cei mai influenți membri ai Parlamentului European în materie de politici economice.

După politici digitale, de mediu și de sănătate, a venit rândul analizei asupra politicilor economice despre care se discută la Parlamentul European.

VoteWatch ia în calcul doi factori pentru clasament: influența politică (abilitatea de a schimba legislația, de a câștiga voturi și de a purta dezbateri) și influența socială (capacitatea de a ajunge la oameni, de a schimba direcția conversației la nivel public și de a construi o comunitate de suport).

În urma acestei analize, Dragoș Pîslaru, candidat din partea PLUS la alegerile europarlamentare din mai 2019, actualmente membru în grupul parlamentar Renew Europe, a obținut locul 1 în top, cu 100 de puncte dintr-un maximum de 100.

Dragoș Pîslaru a fost Ministrul Muncii în cabinetul Cioloș, iar VoteWatch afirmă că acesta a obținut punctaj maxim datorită implicării sale într-unele din cele mai importante rapoarte economice ale ultimelor luni (ca raportul cu privire la convergența și competitivitatea instrumentelor bugetare în zona euro).

De asemena, Pîslaru este coordonator în Comitetul EMPL, din partea Renew Europe, dar și vicepreședinte al intergrupului Sindicatelor.

Europarlamentarul este urmat în top de Markus Ferber, de la EPP, de Irene Tinagali, de la Social-Democrați, de Jonas Fernandez, tot de la S&D și de Johan van Overtveldt, de la ECR.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.