Politica 1 Iunie 2020 11:53

Dacian Cioloș, liderul PLUS, îl acuză de ipocrizie pe președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, pentru că acesta a cerut demisia Guvernului Orban, după ce premierul a fumat în Palatul Victoria. Cioloș motivează acuzația cu faptul că Ciolacu ar fi putut cere demisia și când biroul lui Liviu Dragnea „se transformase în fumoar”, iar Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, prim-miniștri PSD, fumau pe rupte în Palatul Victoria.

Miracol la PSD. Cuprins de un acces brusc de demnitate și bună-cuviință, Marcel Ciolacu, pentru cine nu știe președinte al PSD, cere demisia Guvernului pentru că prim-ministrul a fumat în Palatul Victoria. Ceea ce face PSD acum se cheamă, în limbaj simplu, ipocrizie. Domnul Ciolacu putea să dea dovadă de demnitate și să ceară o demisie și atunci când biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, se transformase în fumoar. Nu a făcut-o. A mai avut două astfel de ocazii când Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, prim-miniștri PSD, fumau pe rupte în Palatul Victoria. A ratat și aceste ocazii. Așa cum a ratat toate ocaziile de a demisiona sau de a se împotrivi liderilor PSD când puneau România pe butuci. Dar ipocrizia te salvează întotdeauna din a vedea ridicolul și lipsa de bun-simț din propria ogradă”, a scris Dacian Cioloș.

Liderul PLUS i-a provocat pe Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la o „discuție serioasă” despre viitorul țării și șansa pe care UE a anunțat-o pentru România.

Ce programe au gândit pentru dezvoltarea țării cu cele peste 70 de miliarde de euro care ar putea intra în România în următorii ani? Care sunt investițiile publice prioritare? Cum facem autostrăzile cât mai rapid folosindu-ne de acești bani? Pentru că la cum evolueză discursul public la noi parcă văd că unii sau alții își închipuie că banii de la Uniunea Europeană le aparțin și încep să își imagineze tot felul de aiureli în loc să fie atenți și preciși cu proiectele de care România are nevoie ca de o gură de aer. Ce fel de economie vrem în țara noastră, dacă tot vom reconstrui odată cu ceilalți europeni? Cum va evolua lumea după această pandemie dincolo de ghidonul în care ne ținem noi nasul ca să nu pierdem subiecte de campanii populiste?

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Dacă au curaj și înțeleg subiectul, îi provoc să ne vedem săptămâna viitoare la orice oră, în orice studio de televiziune sau radio, să vorbim despre viitorul țării în acest context. Discuția despre scrumiere și chefuri poate să mai aștepte”, a mai scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

Imagini virale cu Orban, la un pahar și o țigară în Palatul Victoria

O imagine cu Ludovic Orban și câțiva apropiați de-ai săi, la un pahar și o țigară, a devenit virală pe internet, iar premierul a dat explicații.

Inițial, Ludovic Orban nu știa despre ce este vorba, fiind întrebat de un jurnalist Mediafax, dar contactat ulterior de cei de la Libertatea și fiind în cunoștință de cauză, prim-ministrul a dat explicații cu privire la fotografie.

Acesta spune că imaginea este de pe 25 mai, de când a fost ziua sa de naștere. Orban recunoaște că imaginea este reală și că a fost surprinsă în contextul în care colegii au venit să îi facă o surpriză.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.