Un nou sondaj cu privire la alegerile locale o dă favorită pe Gabriela Firea, care ar avea 7% peste Nicușor Dan. Surpriza vine de la Viorel Cataramă, care ar aduna 9 procente la alegeri.

Sondajul IRSOP o dă favorită pe Gabriela Firea în cursa pentru localele din toamnă. Astfel, actualul primar ar avea 45% din voturile bucureștenilor, în timp ce Nicușor Dan, susținut de PNL și USR, ar obține 38% din voturi.

O apariție poate neașteptată în acest top o reprezintă cea a lui Viorel Cataramă, care ar obține 9% din voturile bucureștenilor. Acesta s-a făcut din ce în ce mai cunoscut în ultimele luni, fiind unul dintre coronasceptici.

Așteptările publicului că Firea „va crea locuri de muncă”, „va fi preocupată de bunăstarea cetăţenilor” şi „va fi un primar bun”, îi dau acesteia un avans de 10 - 12 procente la acest capitol.

Totuși, prezența lui Viorel Cataramă în alegeri ar putea să-i ofere un avantaj lui Nicușor Dan, deoarece votanții afaceristului ar veni mai degrabă din zona simpatizanților Gabrielei Firea, decât din sfera susținătorilor lui Nicușor Dan.

În urmă cu două săpămâni, un sondaj INSCOP îl dădea favorit pe Nicușor Dan, cu 8,8 procente peste Firea.

Astfel, Nicușor Dan ar avea un avans de 8,8 puncte procentuale față de Firea, primind 54,5% dintre voturile celor care vor merge la urne. În același timp, Gabriela Firea este cotată cu 45,6% din opțiunile de vot.

Sondajul IRSOP a fost realizat telefonic, cu participarea a 440 de respondenți, în perioada 10 - 15 iulie. Eșantionul este reprezentativ pentru întreaga populație cu drept de vot din Capitală, iar marja de eroare este de +/- 4,6%.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.