Politica 2 Iulie 2020 12:12

Un sondaj INSCOP realizat în București arată că Nicușor Dan are un avans lejer în fața Gabrielei Firea, în cursa pentru fotoliul Primăriei Capitalei.

Sondajul a fost realizat la comanda PNL în perioada 20 - 26 iunie, iar conform rezultatelor acestuia, Nicușor Dan are un avans considerabil în fața actualului edil al Bucureștiului.

Astfel, Nicușor Dan are un avans de 8,8 puncte procentuale față de Firea, primind 54,5% dintre voturile celor care vor merge la urne. În același timp, Gabriela Firea este cotată cu 45,6% din opțiunile de vot.

Sondajul se bazează pe ipoteza conform căreia Nicușor Dan este candidatul susținut de PNL, USR-PLUS și PMP, în vreme ce Firea ar fi susținută de PSD, ALDE și Pro România.

Sondajul INSCOP, prezentat de g4media.ro, mai arată că 67,3% dintre bucureștenii intervievați și-au exprimat interestul de a merge la urne.

Mai mult, 56,1% dintre bucureșteni sunt de părere că lucrurile merg în direcția greșită, în vreme ce 40,3% consideră că lucrurile merg în direcția potrivită.

Aglomerația din trafic, poluarea, corupția la nivel administrativ, infracționalitatea, scandalurile, mizeria și lipsa parcărilor sunt cele mai importante probleme identificate de bucureșteni.

Nicușor Dan și Gabriela Firea sunt singurii candidați anunțați oficial până acum în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei. Nicușor Dan are deja susținerea PNL și USR-PLUS (cu toate că și din direcția PMP au venit semnale de susținere).

Pro România și ALDE nu și-au anunțat până acum sprijinul pentru un candidat.

Sondajul INSCOP a fost realizat prin metoda CATI (interviuri telefonice), pe un eșantion de 1.120 de persoane, cu eroare maximă admisă de 2,9%, la un grad de încredere de 95%.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iulie 2020 - 12 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.