Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul analizează acum variantele posibile pentru majorarea alocațiilor, dar spune că acestea nu vor putea fi dublate imediat, din cauza lipsei resurselor financiare necesare.

Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…) Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a declarat premierul, potrivit g4media.ro.

CCR a respins miercuri amânarea dublării alocațiilor, în unanimitate de voturi.

Această lege a fost adoptată la finalul anului 2019, la inițiativa PSD și trebuia să intre în vigoare încă din luna ianuarie 2020.

Cu toate astea, Guvernul Orban a amânat până în luna august dublarea alocațiilor, printr-o ordonanță de urgență, susținând că bugetul nu permite o cheltuială de 6 miliarde de lei.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Iulie 2020 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.