Politica 8 Iulie 2020 11:43

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a criticat într-o postare pe Facebook proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor în contextul pandemiei de coronavirus.

Am făcut, împreună cu parlamentarii ALDE, o primă citire a proiectului de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor și bunurilor suspecte de infectare cu viruși sau agenți biologici. Ca de obicei, la acest guvern orice piesă legislativă pe care o emit este o nouă portiță deschisă abuzurilor, controlului subiectiv al autorităților și strângerii șurubului privind drepturile și libertățile cetățeanului. Vom avea de modificat în Parlament cel puțin articolele care lasă o mare marjă de manevră autorităților în a defini și identifica «evenimentul neobișnuit sau neașteptat identificat și constatat de structurile aflate în coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență sau ale Ministerului Sănătății»”, a scris Tăriceanu.

„A lăsa acestor guvernanți prea multă libertate înseamnă ca în orice clipă să riscăm să fim ridicați cu izoleta din ordin de partid!”

Liderul ALDE este de părere că guvernanților nu trebuie să le fie dată prea multă libertate, pentru a nu risca ca aceștia să profite de ea în scopuri politico-electorale sau pentru „afaceri dubioase”.

Având deja experiența îngrijorătoare cu cei care ne conduc credem că va trebui să găsim definiții care să le lase o libertate de mișcare mai mică, pentru că altfel nu avem dubii că vor folosi această libertate în scopuri politico-electorale sau pentru afaceri dubioase. A lăsa acestor guvernanți prea multă libertate înseamnă ca în orice clipă să riscăm să fim ridicați cu izoleta din ordin de partid!”, a mai precizat acesta.

De la Orban & Co. ne putem aștepta la orice!”

Tăriceanu susține că articolul din legea carantinării și izolării propuse de Guvern trebuie examinat „pentru a nu ne trezi că unor guvernanți le plac atât de mult mașina, computerul sau telefonul nostru, încât o să le carantineze până când o să le facă dispărute”.

Precis găsesc ei pe cineva care să strănute pe telefon ca să aibă motiv să-l carantineze! (recunosc că această exprimare am găsit-o la un fan de-al meu de pe Facebook!). Sau o să scoată din ele informațiile de care au nevoie. De la Orban & Co. ne putem aștepta la orice! Sperăm într-o dezbatere serioasă în Parlament și nu la un aranjament subteran care să facă legea trecută precum gâsca prin apă!”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Citeste si:
ALDE: „Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri”
ALDE, apel la Guvern:...


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.