Politica 6 Iulie 2020 08:38

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat că social-democrații vor depune o moțiune de cenzură, după încetarea stării de alertă, care „100% va trece” de votul Parlamentului.

CIolacu a declarat că primul text al moțiunii de cenzură a fost lucrat de senatorul Șerban Nicolae, iar până acum au reușit să strângă 204 semnături de susținere a acestui demers.

Avem 204 semnături până acum. Primul text a fost lucrat de Şerban Nicolae”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că moțiunea va avea voturile suficiente pentru a trece, dar nu a precizat o dată fixă când aceasta va fi depusă, ci a reamintit că va fi depusă după încetarea stării de alertă.

Vom avea voturile suficiente să treacă această moţiune. Marea majoritate a liderilor grupurilor politice doresc să treacă această moţiune”, a mai spus Ciolacu.

Acesta a mai spus și că PSD va merge cu propunere de candidat pentru funcția de premier, după căderea Guvernului Orban.

Vom prezenta şi un program economic pe termen scurt. Vom veni în faţa românilor şi vom prezenta şi un astfel de program. Şi nu doar în faţa românilor, ci şi în faţa preşedintelui României, deoarece preşedintele are atributul constituţional de a desemna primul ministru. Dorim să mergem cu o propunere de prim-ministru, susţinută de toate forţele politice care vor şi vota moţiunea de cenzură. Noi vom depune o moţiune de cenzură şi 100% această moţiune va trece”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a fost întrebat dacă poate da și un nume pentru viitorul premier, iar acesta a spus că preferat este acum „un specialist în economie”.

Liderul PSD consideră că premierul Ludovic Orban nu mai are niciun fel de credibilitate.

Românii au început să îşi dea seama cu cine au de-a face. Guvernul este lipsit total de credibilitate. Prim-ministrul e un mincinos patologic. Orban nu mai are niciun fel de credibilitate. Preşedintele României, în acest moment, trebuie să recunoască acest eşec politic numit Orban şi să îi ceară de îndată demisia. El nu mai este ascultat de cetăţeni. Oamenii şi-au dat seama de toată manipularea cu cifrele, de tot acest joc politic. Ei (liberalii - n.r.) au făcut din această pandemie un joc politic şi acum acest joc politic li se întoarce în cap, pentru că oamenii nu mai ştiu ce să creadă şi nu văd nicio coerenţă în actul guvernamental şi în decizii. Şi o lipsă totală de transparenţă. Cred că demisia lui Orban ar fi cea mai potrivită pentru că acum preşedintele ar trebui să recunoască doar un eşec politic, pentru că, dacă va fi peste câteva luni de zile cu aceste prelungiri de stări de alertă, preşedintele României va avea de gestionat un dezastru economic în primul rând”, a mai declarat Marcel CIolacu.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Iulie 2020 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.