Camera Deputaților a adoptat moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, pe care social-democrații au denumit-o „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”.

Moțiunea a fost adoptată cu 164 de voturi „pentru”, 85 de voturi „împotrivă” și 48 de abțineri.

Dintre voturile „pentru”, 93 au fost date de către deputați ai PSD.

Conform legislației în vigoare, adoptarea moțiunii nu duce automat la demiterea ministrului din funcție.

Marți, la dezbaterea moțiunii simple în Parlament, Nelu Tătaru a spus că nu ar fi drept față de oameni și corpul medical să plece în această perioadă. Acesta a mai spus că și-ar fi dorit să i se ceară demisia în peioada martie-aprilie, când „se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare”.

PSD îl acuză pe ministrul Sănătății, în textul moțiunii simple, că „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecție, minte personalul medical care așteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare și a sporurilor. (...) Minte populația României! Minte populația Bucureștiului! Minte că se testează populația. Guvernul LuCoVid și Ministerul Sănătății blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care ar fi arătat care este realitatea despre această pandemie”.

Social-democrații îi mai cer lui Nelu Tătaru să dea cu subsemnatul în fața românilor cu privire la numirea în funcții la Consiliile de Administrație de la Antibiotice Iași, Unifarm, DSP a unor persoane din familia sa. De asemenea, în textul moțiunii, Tătaru este acuzat și de „inacțiune”.

Domnule ministru, timpul vorbelor, al ipocriziei şi al minciunilor PNL a trecut! Din păcate dumneavoastră ne-aţi oferit doar vorbe, nu şi fapte! Este timpul să punem punct acestei situaţii, PNL în Sănătate nu este o soluţie! Inacţiunea dumneavoastră, vorbele mari şi atât, sunt de fapt crime de care dumneavoastră vă faceţi moral responsabil! (…) Vă rog, domnule ministru să răspundeţi Parlamentului şi românilor dacă este adevărat că persoanele numite de dumneavoastră în Consiliile de Administraţie de la Antibiotice Iaşi, Unifarm, DSP, sunt membrii familiei lărgite? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi romanilor de ce nu aţi testat populaţia? Vă rog, domnule ministru, să răspundeţi Parlamentului şi românilor când vă daţi demisia de onoare? (...) E timpul să plecaíți, dle ministru! Să vă asumaí eșecul major al dvs, până nu e prea târziu”, se mai arată în textul moțiunii, potrivit hotnews.ro.

Citeste si:
Cum a aflat fiul Vioricăi Dăncilă că a fost adoptat. A fost...
Cum a aflat fiul Vioricăi...

Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iunie 2020 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.