Directorul Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este acuzat de DNA că ar fi cerut mită 760.000 de euro pentru a acorda un contract preferențial, cu toate că măștile ce urmau a fi cumpărate erau neconforme.

Eugen Adrian Ionel este directorul general al Unifarm încă din 2012, după ce a fost numit în timpul mandatului lui Victor Ponta. Acesta ar fi cerut 760.000 de euro unui intermediar care reprezenta o societate comercială.

Astfel, Unifarm ar fi atribuit un contract de achiziție a 250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale neconforme cu standardele de protecție. Conform procurorilor, contractul a fost atribuit fără să se țină cont de vreo procedură. Șpaga ar fi fost negociată la un restaurant din sectorul 6 al Capitalei, arată g4media.ro.

Firma de la care au fost cumpărate echipamentele este BSG Business Select, patronată de Simona Ciuleavu, arestată în dosarul cu privire la clanul Sportivilor.

Negocierea de la restaurant ar fi avut loc chiar între directorul general și intermediar. Deoarece firma nu a dat intermediarului nimic din procentul de 18% convenit, șeful Unifarm a decis să rezilieze contractul unilateral.

Conform procurorilor DNA, prejudiciul se ridică la 2.380.000 de lei, contravaloarea măștilor de protecție care erau neconforme.

DNA arată că Eugen Adrian Ionel este acuzat de: luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Iunie 2020 - 04 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.