Social10 Iunie 202007:54de Andreea Stefan

Lectura de un minut

Adrian Crăciunescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița-Năsăud, a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore, pentru luare de mită și trafic de influență.

În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofiţerul de poliţie Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar şi pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soţul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată. Concret, în zilele de 21 şi 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins şi primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluţionării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susţinând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal. La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeaşi persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenţiei promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se arată în raportul întocmit de procurori, potrivit adevarul.ro.

Ofițerul a fost prins marți, 9 iunie, iar astăzi, 10 iunie, urmează ca acesta să fie prezentat în fața Tribunalului Cluj cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.