USR s-ar putea alătura politicienilor PSD și ALDE, care au anunțat deja că nu vor vota pentru prelungirea stării de alertă, așa cum au cerut autoritățile.

Klaus Iohannis a anunțat în timpul conferinței de presă de luni că este necesară prelungirea stării de alertă, deoarece numărul cazurilor de infectare nu a scăzut semnificativ.

ALDE și PSD au declarat deja că nu vor vota pentru prelungirea stării de alertă, iar acum și USR pare că se poziționează în aceeași direcție.

Președintele partidului, Dan Barna, este de părere că nu par să existe temeiuri pentru prelungirea stării de alertă, având în vedere datele existente în prezent.

”În momentul de faţă, din datele pe care le avem până acum, se poate sau există posibilitatea de prelungire a acestei stări de alertă în anumite locuri. Există foarte multe zone în ţară, localităţi, municipii, zone foarte mari, unde prelungirea acesteia nu se justifică, cel puţin pe datele pe care le cunoaştem. De aceea, dacă Guvernul solicită acest lucru, aşteptăm să vină cu nişte date foarte concrete, cu nişte rezultate de testare care să justifice această poziţie. În acel moment, USR va putea să decidă dacă va susţine sau nu prelungirea stării de alertă”, a declarat Dan Barna, care subliniază că partidul său vrea argumente clare în favoarea prelungirii stării de alertă, care nu pare justificată pentru o bună parte din țară.

Citeste si:
Ciolacu: „România nu este pregătită pentru campania electorală”
Ciolacu: „România nu este...

Dan Barna mai spune că ”starea de alertă ar putea fi prelungită acolo unde se justifică, dar la nivel naţional, în momentul de faţă, pe datele curente, nu par să existe temeiuri. În proiectul de lege care urmează să fie adoptat cu privire la această prelungire ar trebui să existe posibilitatea ca la nivelul unor localităţi, nu doar la nivelul regiunilor ţării, în locuri punctuale, să fie menţinută această situaţie, dacă este cazul.”Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.