Politica 31 Mai 2020 12:20

Victor Ponta declară că partidul său susține introducerea Venitului Minim Vital, ca ajutor pentru toți românii care au fost, sunt și vor fi afectați de criză.

Președintele partidului Pro România este de părere că o soluție precum Venitul Minim Vital este necesară pentru românia, astfel încât cetățenii afectați de criza economică să poat trece mai ușor peste această situație.

Ponta susține că inspirația pentru această soluție vine din Spania, unde autoritățile au aprobat schema de ajutorare prin intermediul unui venit minim garantat. Cu ajutorul acesteia, 2,3 milioane de spanioli vor primi bani de la stat.

Solicitanții vor putea aplica pentru acest ajutor, iar în funcție de specificul fiecărei situații, vor primi între 462 și 1.100 de euro lunar. Se va ține cont de numărul de persoane care trăiesc în aceeași gospodărie. De asemenea, solicitanții vor trebui să facă dovada că sunt într-o situație vulnerabilă, cu un venit mediu lunar în gospodărie de sub 450 de euro pe lună.

Ponta spune că ”doar așa putem să fim din nou un POPOR / și să îi ajutăm pe cei afectați să își revină / și să sprijinim firmele românești prin utilizarea acestor bani! Așa cum face Spania - și cum fac multe țări europene!”


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.