Politica 8 Mai 2020 16:45

În urma declarațiilor date de președintele Klaus Iohannis, cu privire la revigorarea economiei României, PSD a reacționat dur, reproșându-le lui Iohannis și PNL-ului că „după 6 luni de guvernare încă analizează, reflectează”, dar nu vin cu măsuri concrete.

Postarea integrală a PSD de pe Facebook:

De ce a fost necesar tot spectacolul prezidențial din ultimele zile? Simplu! Pentru a anunța astăzi – deocamdată voalat – MĂSURILE DE AUSTERITATE!

Economia este la pământ, dar președintele Iohannis spune că are nevoie doar de REVIGORARE! Nu de soluții! Nu de măsuri! Nu de un plan concret. Acela e departe de a fi pus la punct de Iohannis și Guvernul său de incompetenți. REVIGORARE!

Să vii după două luni de zile și să le spui românilor și mediului de afaceri că au nevoie de revigorare este insultător!

1 milion de oameni nu mai au locuri de muncă, turismul, HORECA, industria și agricultura sunt pe butuci.

Sute de mii de români și antreprenori așteaptă un semn clar că președintele și guvernul au soluții pentru ei. Președintele PNL Iohannis le spune să stea calmi.

Guvernul Orban, după 6 luni de guvernare încă analizează, reflectează, se gândește. Soluțiile pentru români și firme există, dar... lipsesc din planurile PNL! Până vor fi anunțate... încălzire ușoară și revigorare... Dacă nu, vor urma ”măsuri suplimentare de austeritate”!

Aceasta este ’’România normală’’ a unui președinte preocupat toată ziua de atacurile la adresa PSD și nu de buna guvernare a țării”, au scris social-democrații pe Facebook.

Iohannis: „Avem soluții pentru revigorarea economică”

Vineri, după o ședință la care au participat Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu si ministrul Finanțelor Florin Cîțu, președintele a declarat că au găsit cele mai bune soluții pentru revigorarea economiei României.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Tema principală a acestei ședințe a fost evaluarea situației economice în contextul crizei generate de epidemia de COVID-19.

Președintele a spus că un subiect important a fost deficitul bugetar, care, spune el, va fi „mai mare decât a fost inițial”.

Klaus Iohannis susține că nu se poate vorbi de o „repornire a economiei”, ci de o „revigorare”, pentru că economia din România nu a fost oprită niciodată.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Mai 2020 - 04 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.