Politica 2 Mai 2020 12:15

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a afirmat că se alătură și el celor care au solicitat închiderea de urgență a site-ului oficial al Administrației Prezidențiale, motivul fiind „publicarea în mod repetat a unor informații complet false”.

Mă alătur celor care au solicitat închiderea de urgență a site-ului presidency.ro în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial nr. 195/2020.

Acest site a publicat în mod repetat informații complet false sau care nu au legătură cu realitatea. În data de 27 aprilie 2020 site-ul publică afirmațiile lui Klaus Werner Iohannis care, într-o declarație legată de oportunitatea deschiderii școlilor în România, face o serie de afirmații false și neadevărate. Iată un exemplu: «Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă».

În fapt, acest experiment nu s-a întâmplat în Franța așa cum se poate vedea din răspunsul responsabilei biroului de presă al Ministerului Educației din Franța, Agnès Longueville. În consecință, site-ul presidency.ro a contribuit la răspândirea panicii în rândul românilor care sunt părinți sau bunici, precum și în rândul elevilor și profesorilor.

În data de 29 aprilie 2020, site-ul presidency.ro publică declarația aceluiași Klaus Werner Iohannis în care acesta acuză un partid politic din România că este într-o înțelegere secretă cu o putere străină pentru a vinde o parte a României. Această afirmație gravă nu este acoperită de nici o dovadă și nu face decât să inducă panică în rândul populației și să incite la ură față de o minoritate etnică din România, precum și la posibilitatea deschiderii unui grav conflict diplomatic.

Citeste si:
Sechestru de 3,2 milioane de lei, dispus pe bunurile lui Călin...
Sechestru de 3,2 milioane de...

Până astăzi ANCOM a închis, la solicitarea ministrului de Interne, mai multe site-uri despre care s-a apreciat că răspândesc informații false sau / și care nu corespund adevărului, site-uri care nu au nici vizibilitatea, nici importanța site-ului presidency.ro”, a scris pe pagina sa de Facebook Călin Popescu Tăriceanu.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Mai 2020 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.