Politica 2 Mai 2020 10:51

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat discursul președintelui Klaus Iohannis, în care a vorbit despre autonomia Ținutului Secuiesc. CTP critică declarațiile lui Iohannis, spunând că nu îl credea în stare de așa ceva, iar ceea ce a făcut președintele este „un teatru de un prost gust desăvârșit, demn de un politician de doi bani”.

CTP spune că motivul pentru care Klaus Iohannis a recurs la anumite „forțări” este pentru că încrederea oamenilor în PNL a scăzut dramatic.

Motivul e evident. Întrucât PNL-ul are probleme mari cu pandemia, cu economia, în clipa de față, și cu încrederea oamenilor care a scăzut dramatic, până spre 33% chiar, de la 45-47%, ceea ce este dur - pentru că oamenii nu înțeleg că s-a făcut spre binele lor -, era clar că vor pierde (PNL - n.red.), atunci președintele Iohannis a început cu niște forțări.

Prima a fost aia cu 15 mai. O dată politică, nu o dată nici epidemiologică, nici medicală, nici științifică. 15 mai a fost aruncat de domnul președinte ca să mai îndulcească pilula, să mai pompeze ceva oxigen PNL-ului în imagine. Nici nu știm, vedeți, continuă să crească numărul de morți. Azi avem 27, nu știm ce va fi. O cifră aruncată politic”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul afirmă că a fost surpins de declarația lui Iohannis și spune despre acesta că a a făcut „un teatru de un prost gust desăvârșit, demn de un politician de doi bani”.

De data m-a surprins. Nu m-aș fi așteptat. Are multe hibe Iohannis, e de o aroganță imensă, este distant, este trufaș, este rece. Domne, dar nu am crezut că e capabil de un asemenea kitsch. Ăsta este un kitsch, un teatru de un prost gust desăvârșit, demn de un politician de doi bani, cu „PSD, PSD, Jó napot kívánok PSD”.

Nu l-am crezut capabil de așa ceva, să intre în această zonă care face și ea parte din politică. A intrat în zona mocirlei colorate, slinoase din politică. N-aș fi crezut că va recurge la așa ceva. A forțat lovitura politică peste marginile admise”, a precizat CTP.

Cristian Tudor Popescu susține că PSD nu avea de ce să treacă acest proiect de lege, pentru că miza era pierderea electoratului.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Mulți cetățeni au zis „Bine le-a făcut Iohannis nenorociților care vând Ardealul! Bravo Iohannis!”. Asta este să dai frâu viscerelor. Hai să vedem. Ce interes avea acum PSD să treacă acest proiect de lege? Niciunul. Miza e mare chiar și pentru PSD. Îți pierzi electoratul. (...)

Să gândim. Cum să vândă PSD Ardealul? Cum să spună Iohannis așa ceva? De ce a urcat în zona asta a grotescului? Asta nu înțeleg, nu era nevoie de așa ceva. Cum să vândă Ardealul lui Orban Viktor? În UDMR putea să dea Iohannis, că UDMR-ul duce pe cârcă cât cuprinde. Dar de ce ieși și spui că e înțeles Ciolacu cu Orban? Adică Ciolacu îi dă lui Orban Ardealul, și Orban ce îi dă lui Ciolacu în schimb?”, a mai comentat CTP, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Mai 2020 - 10 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.